05.01.2020 Beograd

Vežbajte pre doručka: Trening pre prvog obroka efikasnije sagoreva masnoće, a ove vežbe će vam pomoći u tome

Vežbajte pre doručka: Trening pre prvog obroka efikasnije sagoreva masnoće, a ove vežbe će vam pomoći u tome Foto: Pixabay
Da biste sprečili da se višak kalorija gomila oko stomaka, butina i stražnjice, predlažemo da svakog drugog dana radite ove vežbe

Ukoliko želite da prebrodite zimu bez viška kilograma, savet je da redovno vežbate, bez obzira na vremenske prilike. Ali bitno je da vežbe izvodite praznog stomaka, odnosno pre doručka. Dokazano je da trening pre prvog obroka efikasnije sagoreva masnoće. Na ovaj način ostaćete u dobroj formi i sa optimalnom težinom.

Da biste sprečili da se višak kalorija gomila oko stomaka, butina i stražnjice, predlažemo da svakog drugog dana radite ove vežbe.

Podizanje noge u stranu

Zauzmite širi raskoračni stav sa rukama oslonjenim na bokove. Iz tog položaja spustite se u čučanj. Zadržite se u tom položaju kratko, pa prilikom podizanja desnu nogu pomerite što više u stranu. Vratite se u početni položaj, spustite se u čučanj, pa prilikom vraćanja u uspravni položaj podignite levu nogu u stranu. Uradite 16 naizmeničnih ponavljanja.

Na vrhovima prstiju

Izdahnite vazduh i podignite se na vrhove prstiju, podižući i ruke uvis. Napnite trbušne mišiće i mišiće zadnjice, da biste održali ravnotežu.

Podizanje bokova

Lezite na leđa, ispružite ruke pored tela i savijte noge, tako da su oba stopala na podlozi. Izdišući vazduh napnite mišiće trbuha i stražnjice i podignite bokove od podloge. Ostanite tako 15 sekundi, a potom se polako vratite u prvobitan položaj. Ponovite vežbu od osam do 10 puta.

Čučanj uza zid

Oslonite se leđima na zid. Opustite ramena i izdužite vrat. Spustite se klizeći niza zid u čučanj, tako da butine i potkolenice budu pod uglom od 90 stepeni. Ruke su opuštene, pored tela. Izdišući podignite ruke ispred sebe sa dlanovima okrenutim nadole, istovremeno se spustite malo niza zid, da biste intenzivirali rad prednjeg mišića butine. Ostanite u tom položaju desetak sekundi, a potom se uspravite. Ponovite pet puta.

Skok iz čučnja

Stanite u široki raskoračni stav sa prstima stopala okrenutim ka spolja. Ruke oslonite na bokove. Pete odignite od poda pa se spustite u čučanj. Iz čučnja skočite uvis. Vodite računa o tome da pažljivo doskočite na vrhove prstiju da se ne biste povredili. Uradite 10 brzih skokova.

autor: AP izvor: Novosti.rs
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side