17.10.2017 Beograd

Vegetarijanska ishrana topi masti

Vegetarijanska ishrana topi masti Foto: Pixabay
Ukoliko ste odlučili da iz jelovnika izbacite namirnice životinjskog porekla i na taj način smanjite telesnu težinu, potrebno je da se pridržavate određenih smernica kako bi ishrana ostala raznovrsna i zdrava.

Vegetarijanski jelovnik mora da zadovolji potrebe organizma i uz pomoć različitih namirnica nadoknadi sastojke koje inače unosimo mesom, jajima i mlekom.

Kako biste izgubili kilograme i ojačali imunitet, potrebno je svakog jutra popijete šolju tople vode ili čaja. Poželjne su velike količine povrća, dok se voće može jesti umesto svakog doručaka.

Obroke je potrebno pripremiti sa minimalnom količinom ulja, dok je za večeru svakog dana predviđena polovina porcije istog jela koje ste imali za doručak ili ručak.

 

PRVI DAN

Doručak: voće po izboru (jabuka, kruška ili pomorandža) i banane

Užina: sendvič odintegralnog hleba sa biljnom paštetom, zelenom salatom, sirovim tikvicama i crvenim kupusom

Ručak: Supa od kukuruza, šampinjoni u bolonjeze sosu od soje, integralne špagete, zelena salata, cvekla

Desert: kompot od suvih šljiva i smokava sa cimetom, sveža jabuka

 

DRUGI DAN

Doručak: žitarice po izboru sa suvim grožđem i lešnicima, preliti sojinim mlekom

Užina: zelena salata sa cikorijom, crvenim kupusom i pomorandžom, začinjena limunovim sokom i majčinom dušicom

Ručak: grašak, punjene tikvice sa prosom i povrćem, kupus salata

Desert: integralna palačinka sa džemom bez šećera

 

TREĆI DAN

Doručak: žitarice sa sojinim mlekom po izboru, sa narezanim jabukama i lešnicima

Užina: začinjena zelena salata, banana

Ručak: supa od kelja i šargarepe, kaša od heljde sa prazilukom, pasulj

Desert: proso sa čokoladom, medom i mentom

Užina: čaj sa limunom bez šećera

autor: VV izvor: Novosti
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
T6 bazeni, spa
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side Zemunske kapije festival nauke