Umetnost izazvala paniku u Interpolu
10.05.2012 London

Umetnost izazvala paniku u Interpolu

Umetnost izazvala paniku u Interpolu
Jedna konceptualna umetnica izazvala je opštu pometnju u Interpolu koji je krenuo u potragu za njenim ubicom kada su videli fotografije na kojima ona izgleda kao da je mrtva, neshvatajući da su u pitanju samo umetničke fotografije.

Umetnica Sigrid Flekseder i njen partner Kristijan Tomas snimili su nekoliko veoma realističnih fotografija na kojima se ona pretvara da je mrtva na obali reke sa iscepanom odećom, što je bio deo njihovog projekta “Četiri sezone smrti”.

Ali, kada su predali film na razvijanje jednoj lokalnoj radnji u Beču užasnuto osoblje je iste te fotografije prvo prosledilo sedištu svoje kompanije u Nemačkoj a zatim je alarmiran Interpol.

Na jednoj od fotografija videlo se beživotno telo žene sa glavom u travi i podignutom suknjom. Majica je takođe bila pocepana i video se grudnjak. “Fotografije su bile veoma uverljive, toliko da su detektivi pomislili da je na njima zaista leš”, kažu u policiji.

Sigrid je shvatila da je u toku međunarodna istraga njenog "ubistva" kada joj se policija pojavila na vratima. Njena adresa je ostavljena za dostavu fotografija a policija se u istrazi uputila odmah tamo. “Ne znam ko je bio više iznenađen - ja što je policija uopšte tu ili oni što me vide živu”, rekla je ona.

Portparol policije kaže da su i radnji za razvijanje fotografija bili ubeđeni da su te fotografije dokazi u slučaju ubistva i da su ih zato predali interpolu”.

"Kada su policajci rekli da istražuju ubistvo, svašta mi je prošlo kroz glavu ali nisam ni mogla da pretpostavim da su tu zbog fotografija  jer smo ih snimili mesec dana ranije i nisu nigde bili izložene. Žao mi je što smo izazvali takvu frku, ali mislim da je veoma pozitivno to što je kompanija za razvijanje fotografija reagovala tako i da je policija odmah proverila o čemu se radi”, kaže ona.

autor: AM izvor: DailyMail/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Novinaru VOICE-a Igoru Išpanoviću nagrada Novosadske novinarske škole Novinaru VOICE-a Igoru Išpanoviću nagrada Novosadske novinarske škole

  Novinaru Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Igoru Išpanoviću večeras je u Novosadskoj novinarskoj školi uručena nagrada za najbolju medijsku priču na temu ekstremizma, radikalizacije ili terorizma.

 • Uručenje Nobelovih nagrada biće virtuelno, ceremonija otkazana Uručenje Nobelovih nagrada biće virtuelno, ceremonija otkazana

  Fizička ceremonija uručenja Nobelovih nagrada u Stokholmu 10. decembra je otkazana, prvi put da se to desi od 1944. godine, zbog pandemije Kovida-19, objavila je danas Nobelova fondacija.

 • Sajam knjiga u decembru, ako epidemiološka situacija bude povoljna Sajam knjiga u decembru, ako epidemiološka situacija bude povoljna

  Međunarodni beogradski sajam knjiga koji je trebalo da bude održan od 25. oktobra do 1. novembra 2020, odložen je za sredinu decembra ove godine, ukoliko epidemiološke prilike budu dozvolile, saopšteno je danas iz Beogradskog sajma.

 • U Holivudu dogovoren pandemijski protokol kako bi se pokrenula filmska mašinerija U Holivudu dogovoren pandemijski protokol kako bi se pokrenula filmska mašinerija

  Holivudski sindikati postigli su sporazum o pandemijskim protokolima sa glavnim studijima koji će omogućiti ponovo pokretanje proizvodnje filmova i televizije posle šest meseci zastoja i sve veće nezaposlenosti.

 • Na severu Banata sva tri para orlova krstaša uspešno izvela potomstvo Na severu Banata sva tri para orlova krstaša uspešno izvela potomstvo

  Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da su sva tri para orla krstaša na severu Banata ove godine uspešno izvela potomstvo, te je njihova populacija sada bogatija za tri mlada orla.

 • U Parizu preminuo glumac Majkl Lonsdejl U Parizu preminuo glumac Majkl Lonsdejl

  Britansko-francuski glumac Majkl Lonsdejl (Michael Lonsdale) koji je u francuskoj bio poznat kao Mišel Londal i ostvario karijeru dugu 60 godina u filmu i pozorištu, preminuo je danas u svom domu u Parizu u 90. godini, saopštio je njegov agent.

 • Mali koraci koji zaslužuju veću pažnju Mali koraci koji zaslužuju veću pažnju

  Danas skoro svako koristi brojač koraka, pedometar ili ga ima u svom telefonu. Uveče pred spavanje, kad želimo da proverimo koliko smo koraka tog dana napravili, možemo se zapravo iznenaditi koliko smo kilometara prešli. Iznenaditi i biti ponosni na sebe. To nas takođe može motivisati da sutradan pređemo malo više, prekosutra još više i tako iz dana u dan možemo povećavati broj koraka. Jednog dana ćemo se probuditi u telu koje je u top formi, telu koje su izvajali oni mali koraci na početku.

 • Impresivno pravno nasleđe Rut Bejder Ginsburg Impresivno pravno nasleđe Rut Bejder Ginsburg

  Sutkinja američkog Vrhovnog suda Rut Bejder Ginsburg, koja je preminula u 87. godini, ostavila je impresivno pravno nasleđe borbom protiv rodne diskriminacije, ali i prazninu u instituciji u osetljivom trenutku uoči predsedničkih izbora u novembru, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE) pisanje svetskih medija.

 • Održano virtuelno proglašenje dobitnika nagrada Emi Održano virtuelno proglašenje dobitnika nagrada Emi

  Dodela nagrada Emi, ekvivalenta Oskarima za televizijska ostvarenja, održana je sinoć u SAD potpuno virtuelno zbog epidemije korona virusa.

 • Avion na voodonik prioritet Erbasa Avion na voodonik prioritet Erbasa

  Razvoj aviona s pogonom na vodonik je "strateški prioritet" multinacionalne evropske kompanije "Erbas" koja je obelodanila tri koncepta od kojih će jedan postati avion i ući u saobraćaj 2035. godine.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side