Umetnost izazvala paniku u Interpolu
10.05.2012 London

Umetnost izazvala paniku u Interpolu

Umetnost izazvala paniku u Interpolu
Jedna konceptualna umetnica izazvala je opštu pometnju u Interpolu koji je krenuo u potragu za njenim ubicom kada su videli fotografije na kojima ona izgleda kao da je mrtva, neshvatajući da su u pitanju samo umetničke fotografije.

Umetnica Sigrid Flekseder i njen partner Kristijan Tomas snimili su nekoliko veoma realističnih fotografija na kojima se ona pretvara da je mrtva na obali reke sa iscepanom odećom, što je bio deo njihovog projekta “Četiri sezone smrti”.

Ali, kada su predali film na razvijanje jednoj lokalnoj radnji u Beču užasnuto osoblje je iste te fotografije prvo prosledilo sedištu svoje kompanije u Nemačkoj a zatim je alarmiran Interpol.

Na jednoj od fotografija videlo se beživotno telo žene sa glavom u travi i podignutom suknjom. Majica je takođe bila pocepana i video se grudnjak. “Fotografije su bile veoma uverljive, toliko da su detektivi pomislili da je na njima zaista leš”, kažu u policiji.

Sigrid je shvatila da je u toku međunarodna istraga njenog "ubistva" kada joj se policija pojavila na vratima. Njena adresa je ostavljena za dostavu fotografija a policija se u istrazi uputila odmah tamo. “Ne znam ko je bio više iznenađen - ja što je policija uopšte tu ili oni što me vide živu”, rekla je ona.

Portparol policije kaže da su i radnji za razvijanje fotografija bili ubeđeni da su te fotografije dokazi u slučaju ubistva i da su ih zato predali interpolu”.

"Kada su policajci rekli da istražuju ubistvo, svašta mi je prošlo kroz glavu ali nisam ni mogla da pretpostavim da su tu zbog fotografija  jer smo ih snimili mesec dana ranije i nisu nigde bili izložene. Žao mi je što smo izazvali takvu frku, ali mislim da je veoma pozitivno to što je kompanija za razvijanje fotografija reagovala tako i da je policija odmah proverila o čemu se radi”, kaže ona.

autor: AM izvor: DailyMail/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side