09.02.2018 Beograd

Uloge po kojima ćemo pamtiti Nebojšu Glogovca (VIDEO)

Uloge po kojima ćemo pamtiti Nebojšu Glogovca (VIDEO) Foto:printscr
Poznati glumac Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini, posle kratke borbe sa teškom bolešću. Uloge koje je tumačio su brojne, a mi vas podsećamo na neke od najistaknutijih.

Jednu od prvih uloga Nebojša Glogovac je tumačio u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. 

"Porodično blago" 


Glumac je postao zapažen seriji "Porodično blago", gde je tumačio lik Zlatka Gavrilovića, koji gubi novac koji je njegov otac Gavrilo pozajmio iz službene kase, misleći da se njime posluži pri rešavanju jednog porodičnog problema i vrati ga nakon nekoliko dana.

 

 

U seriji "Moj rođak sa sela" tumačio je lik sveštenika Milutina, a prvi film u kojem se pojavio je "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila.

"Ubistvo s predumišljajem", 1995.

Glumac se ovde našao u ulozi Bogdana Bilogorca, mladog ranjenika iz Moslavine koji 1992. godine s nestrpljenjem očekuje svoje ozdravljenje kako bi se vratio na ratište.

 

 

"Bure baruta", 1998.

Glogovac tumači lik taksiste koji kupuje pića za policajca kojeg je osakatio iz osvete.

Nizale su se uloge u filmovima "Do koske", "Munje", "Kad porastem postaću Kengur" i "Nebeska udica".

"Klopka", 2007.

Glumac ovde tumači ulogu Mladena, građevinskog inženjera zaposlenog udržavnoj firmi, u vreme nakon petooktobarskih događaja. Mladenov sin oboleva od retke bolesti, on i supruga nemaju dovoljno novca za izlečenje - 26.000 evra. Prijatelji nemaju dovoljno, banke odbijaju da im daju kredit. U jednom trenutku pojavljuje se misteriozan čovek koji će Mladenu dati vrlo primamljivu, ali opasnu ponudu...

 

"Hadersfild", 2007.

Glogovac tumači lik Ivana, u mladosti perspektivnog džudiste, koji je prošao kroz seriju psihotičnih epizoda i lečenja u mentalnim institucijama, pre nego što se krstio u pravoslavnoj crkvi.

"Nemanjići - Rađanje kraljevine", 2018.

Jedna od poslednjih uloga Glogovca bio je lik Vukana, najstarijeg sina velikog župana Stefana Nemanje.

Glogovac je bio aktivan i u pozorištu, gde je publika imala priliku da ga vidi u predstavama "Hadersfild", "Sumnjivo lice", "Metamorfoze" i "Lutalica". Za svoje uloge dobio je sve važne nagrade poput Sterijine, Zlatne arene u Puli, Cara Konstantina i Gran prija u Nišu, Nagrade grada Beograda, kao i desetine drugih.

autor: AP izvor: B92
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side