U Zagrebu otvoreno groblje i krematorijum za kućne ljubimce
18.06.2019 Zagreb

U Zagrebu otvoreno groblje i krematorijum za kućne ljubimce

U Zagrebu otvoreno groblje i krematorijum za kućne ljubimce Foto: Pixabay
U Zagrebu je danas otvoreno groblje i krematorijum za kućne ljubimce "Spomengaj".

Groblje u kvartu Dumovec se prostire na gotovo 13.000 kvadratnih metara, a sadrži zgradu s prijemnom kancelarijom i dvoranu za ispraćaje, krematorijum, paviljon za ispraćaje i groblje za kućne ljubimce s mestima za ukop i polaganje urni.

"Zagreb je postao prvi grad u ovom delu Europe koji je izgradio savremeno gradsko groblje za kućne ljubimce", saopštio je danas "Spomengaj".

Grad Zagreb je za ovaj projekt dao 15 miliona kuna (dva miliona evra).

"Spomengaj" će vlasnicima kućnih ljubimaca omogućiti oproštaj od njih, i njihovo bezbedno zbrinjavanje nakon smrti bez ugrožavanja zdravlja ljudi i životinja ili zagađivanja životne sredine.

Vlasnicima kućnih ljubimaca nudi se niz usluga poput preuzimanja tela životinja s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, kremiranje, organizacije ispraćaja, polaganje tela ili urne u grobno mesto, kao i uređenje i održavanje grobnog mesta.

Hrvatski mediji navode da će cena kremacija biti od 150 do 1.500 kuna (20-200 evra), što će zavisiti od težine tela i od toga da li će kremacija kućnog ljubimca biti pojedinačna ili grupna.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side