U Saudijskoj Arabiji otvoren prvi kafić za pse
30.09.2020 Hobar

U Saudijskoj Arabiji otvoren prvi kafić za pse

U Saudijskoj Arabiji otvoren prvi kafić za pse Foto: pixabay.com
Vlasnici pasa u Saudijskoj Arabiji sada mogu da uživaju u šoljici kafe u društvo svog psa pošto je otvoren prvi kafić u koji je moguće dovesti svog kućnog ljubimca.


Kafić "Barking Lot", koji je u junu otvoren u primorskom gradu Hobar, usrećio je ljubitelje životinja pošto je malo mesta gde je moguće uvesti pse.

Kučići su uglavnom zabranjeni na javnim prostorima, a islamska vera ih smatra "nečistim", za razliku od mačaka.

Saudijska verska policija zabranjuje šetanje pasa, tvrdeći da muškarci to koriste da bi kontaktirali žene, ali se to ne poštuje i sve više je ljubamaca napolju.

Azili za životinje pojavili su se u nekoliko gradova, a usvajanje lutalica postalo je popularno u kraljevstvu koje se modernizuje u okviru plana "Vizija 2030" prestolonaslednika Mohameda bin Salmana.

Vlasnica kafića Dalal Ahmed ispričala je da je na ideju o otvaranju takvog lokala došla prilikom posete Saudijskoj Arabiji.

"Došla sam u Saudijsku Arabiju sa svojim psom, ali nisam mogla da šetam s njim po plaži... Bila sam veoma tužna i odlučila sam da pomognem otvarajući kafić za osobe koji imaju pse, ali i za one koji ih nemaju", rekla je Dalal agenciji Frans pres.

Mladići i devojke dovode u kafić raznorazne vrste pasa koji se ili igraju ili sede u krilu svojih gazda, a neki od njih strpljivo čekaju pored šanka.

Kafić nudi i usluge nege pasa, poput kupanja kućnih ljubimaca.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side