U Holivudu dogovoren pandemijski protokol kako bi se pokrenula filmska mašinerija
22.09.2020 Los Anđeles

U Holivudu dogovoren pandemijski protokol kako bi se pokrenula filmska mašinerija

U Holivudu dogovoren pandemijski protokol kako bi se pokrenula filmska mašinerija Foto: pixabay.com
Holivudski sindikati postigli su sporazum o pandemijskim protokolima sa glavnim studijima koji će omogućiti ponovo pokretanje proizvodnje filmova i televizije posle šest meseci zastoja i sve veće nezaposlenosti.

Sindikat scenarista, Međunarodno udruženje zaposlenih u pozorištu, Američka federacija televizijskih i radio umetnika zajednički su objavili sporazum postignut sa Udruženjem producenata filmskog i televizijskog programa (AMPTP), posle višemesečnog planiranja i pregovaranja.

Sporazum uključuje obaveznu upotrebu lične zaštitne opreme i testiranje glumaca i ostalih članova filmse industrije, kao i supervizora za koronavirus koji će sve to nadgledati.

Predviđen je "zonski sistem" koji strogo ograničava kontakte među ljudima na setovima. Tamo gde je neophodan veći broj ljudi testiranje će biti češće uz pooštrene higijenske mere.

Glumci će se posebno često testirati jer njihov posao ne dozvoljava mnoge zaštitne mere.

Sporazum predviđa i 10 dana plaćenog bolovanja za zaražene kovidom-19, koje može da se koristi posle pozitivnih testova ili u slučaju neophodnog karantina, i zaposleni posle bolovanja moraju biti vraćeni na posao sve dok traju njihove poslovne obaveze.

Filmska industrija u SAD pretrpela je velike finansijske gubitke zbog pandemije koronavirusa.

Neke filmske i televizijske produkcije već su nastavile da rade posle postignutih ranijih sporazuma, ali većina najvećih je više puta odlagala povratak na posao čekajući da pandemija popusti i da se postigne ovaj dogovor.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side