Turistička organizacija: Rekordna poseta turista Zapadnoj Srbiji
18.11.2020 Beograd

Turistička organizacija: Rekordna poseta turista Zapadnoj Srbiji

Turistička organizacija: Rekordna poseta turista Zapadnoj Srbiji
Turistička organizacija regije Zapadna Srbija saopštila je danas da je turizam tog kraja u protekloj turističkoj sezoni ostavario "neočekivnao uspešne rezultate", uprkos "izutetno nepovoljnoj godini" koju je obeležila epidemija krona virusa.


U saopštenju se navodi da se u turističkim centrima regije Zapadna Srbija, koja obuhvata lokalne samouprave Zlatiborskog i Moravičkog okruga, tokom leta i početkom jeseni odmaralo desetine hiljada domaćih gostiju - na planinama, jezerima, u banjama i selima te regije.

Dodaje se da su pojedini turistički centri imali "izuzetno dobru" popunjenost tokom nekoliko meseci, kao što su Tara, Zlatibor, Bajina Bašta, Mokra Gora i sela prijepoljskog kraja.

"Stopećku pećinu posetilo je rekordnih 100.000 posetilaca, a gosti su otkrivali i njima do sada nepoznata zanimljiva područja kao što su Peštersko polje, klisuru Đetinje, Povlen, Visočku banju, novovaroška sela, Tometino polje", navodi se u saopštenju Turističke organizacije.

"Onom lošijom stranom ozbiljno su pogođene neke delatnosti u turizmu, poput agencija, prevoznika i dečjih odmarališta", naveo je u saopštenju direktor Turističke organizacije regije zapadna Srbija Miroslav Rađen.

On je ocenio da će tim delatnostima biti potrebno "normalizovanje prilika" kako bi prebrodile teškoće i izrazio nadu da će im od koristi biti što su mnogi domaći turisti u ovoj sezoni "otkrili" lepote zapadne Srbije.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side