06.07.2018 Beograd

Tri vrste doručka koje bi trebalo izbegavati

Tri vrste doručka koje bi trebalo izbegavati Foto: pixabay
Doručak je najzdraviji obrok u danu. Njime pokrećemo organizam i pripremamo ga za naporne sate koji su pred njim. Želite li da dan započnete na pravi način i svom telu pružite potrebnu energiju, potrebno je da izbegavate ova 3 inače vrlo česta doručka.

1. Voćni sokovi i jogurti

Iako na njima piše kako su sto posto prirodni, kupovni voćni sokovi prepuni su šećera i aditiva. Ovakav napitak će vam trenutno dati energije, ali će vam je i vrlo brzo oduzeti. Isto tako, kupovni sokovi nemaju veliku nutritivnu vrednost. Radije izaberite voćku koja sadrži i vlakna potrebna za regulaciju probave. Isto važi i za voćne jogurte.

2. Pekarski proizvodi

Peciva i krofne koje kupujemo u pekari vrlo su ukusni, ali ti proizvodi takođe često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, što i nije dobra kombinacija za početak dana. Slana peciva zadržavaju vodu u organizmu, a lisnato testo je masno i teško se vari. Pored toga, ova peciva siromašna su nutritivnim vrednostima, koje su vašem organizmu preko potrebne za normalan rad.

3. Masan i jak doručak

Još jedan doručak, koji bi trebalo zaobići, podrazumeva masnu, tešku i kaloričnu hranu poput pečenih jaja sa slaninom, sendviča sa salamom i majonezom ili sličnim namazima. Osim ako ne radite težak fizički posao, ovakav doručak vašem telu nije potreban i ono će ga dugo i teško variti. Velike količine nezdravih masnoća završiće u obliku masnog tkiva, a vaš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite ujutru da pojedete jaje, najbolje bi bilo da se odlučite za kuvana jaja uz parče integralnog hleba i šolju čaja.

autor: JU izvor: lepota i zdravlje
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side