Tri stvari koje morate znati da bi zdravo smršali
10.11.2018 Beograd

Tri stvari koje morate znati da bi zdravo smršali

Tri stvari koje morate znati da bi zdravo smršali Foto: pixabay
Gubitak telesne težine, na zdrav način, predstavlja temeljnu promenu vašeg načina života, kako na planu ishrane i redovne fizičke aktivnosti, tako i kada je vaše razmišljanje u pitanju.

Istina je da je napredak u stvaranju figure, kakvu želite, proporcionalan vašem napornom vežbanju, zdravoj ishrani i velikom strpljenju. Svi drugi vidovi uspeha, vratiće vam izgubljene kilograme kao bumerang.

Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da znate, pre nego što se upustite u ovaj dugoročni proces:

1. Prestanite da se fokusirate na gubitak masti

Pre svega, iscrpljujuće je brojati svaku kaloriju. Poenta je jesti zdrave masti, a vaš fokus trebalo bi da preusmerite na jačanje mišića. Na taj način provešćete više vremena u teretani, oformićete mišiće i sagorećete masnoće. Ovaj princip rada, mnogo je efikasniji, nego da celog dana sedite kod kuće i brojite svaku pojedenu kaloriju. Treningom ćete oblikovati svoju figuru i ubrzati metabolizam.

2. Nemojte se izgladnjivati

Stvaranje kalorijskog deficita, preduslov je gubitka težine, ali to ne znači da treba da se izgladnjujete, dovoljno je da samo malo smanjite svoje porcije. Umesto da izgladnjujete sebe, organizujte svoju ishranu u pet manjih obroka, tokom kojih ćete jesti zdrave nutritijente kao što su proteini, zdrave masti i dobri ugljeni hidrati.

3. Smanjite unos ugljenih hidrata

Nemojte ih potpuno isključiti jer su i oni nutritijent koji je potreban vašem telu, ali se potrudite da ugljene hidrafe svedete na minimum. Najbolje je da svaki vaš obrok sadrži proteine, zdrave masti i veoma malo ugljenih hidrata.

autor: JU izvor: lepota i zdravlje
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side