Trećina mladih amerikanaca veruje da je Zemlja ravna ploča
07.04.2018 Vašington

Trećina mladih amerikanaca veruje da je Zemlja ravna ploča

Trećina mladih amerikanaca veruje da je Zemlja ravna ploča Foto: pixabay
Samo 66 odsto mladih Amerikanaca, između 18 i 24 godine starosti (tzv. milenijalaca), veruje da je Zemlja okrugla, dok ostali misle da je ravna ploča.

Istraživači smatraju da je, bez obzira na to što je današnjica vreme naučnih dostignuća i interenta, ovakava situacija moguća, pre svega, zbog uticaja poznatih zvezda iz sveta zabave i sporta na mlade.

Sve više mladih u SAD veruje u teoriju zavere da je Zemlja ravna ploča, a nova studija koju je napravio "Jugov"otkriva da, što su učesnici istraživanja mlađi - to više sumnjaju u davno ustanovljenu činjenicu da je Zemlja okrugla.

Oko 76 odsto ispitanika u dobi od 25 do 35 godina misli da je planeta okrugla, a njih 82 odsto u dobi od 35 do 44 godine ističe da su uvek verovali da je Zemlja okrugla.

Studija uočava vezu između onih koji veruju da je Zemlja ravna ploča i religije, a teorija zavere je, možda, "uhvatila trenutak" zahvaljujući slavnim ličnostima i internetu.

Tokom poslednjih nekoliko godina, slavne osobe kao što su muzičar Fader Džon Misti, reper B.o.B. i igrač NBA lige Kari Irving podržavaju teoriju o Zemlji kao ravnoj ploči.

Misti je u svom govoru kada je primao nagrdu "Gremi" pozdravio internet stranicu koja se bavi teorijama zavere, a košarkaš Irving je prošle godine izjavio da je pobornik teorije ravne Zemlje.

"Kažem vam, pred nosom nam je. Lažu nas", objavio je početkom godine na "Tviteru".

Još 2015. godine reper B.o.B. počeo je da piše na "Tviteru" o tome kako je Zemlja ravna: "Bez obzira na to koliko smo visoko, horizont je uvek u nivou očiju".

Ostale "zvezde" koje podržavaju teoriju o Zemlji kao ravnoj ploči su Tila Tekila, te NFL igrač Dženo Smit.

autor: MIM izvor: N1
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side