Tokom svađe sa partnerom ovu reč nikako nemojte da izgovorite
20.07.2019 Beograd

Tokom svađe sa partnerom ovu reč nikako nemojte da izgovorite

Tokom svađe sa partnerom ovu reč nikako nemojte da izgovorite Foto: pixabay
Jednom izgovorenu pogrešnu reč nemoguće je povući. A tokom svađe u stanju smo da u trenutku kažemo mnogo toga što ne bi trebalo, iako tako nismo mislili.

Međutim koliko god bes i ljutnja uticali na vas jednu reč nikako ne bi smeli da izgovorite tokom svađe sa vašim partnerom, osim ako zaista ne nameravate da je uradite.

U pitanju je reč - razvod, a evo i zašto.

Manipulativna je

Neki ljudi spomenu razvod dok se svađaju s partnerom u nadi da će tako završiti svaku svađu. Misle da su uspeli time da zaplaše svog partnera, ali varaju se. Ovde je reč o čistoj manipulaciji i iako vi mislite da ste možda u tom trenutku dobili šta ste želeli, problem zbog kog ste se svađali i dalje postoji i kad tad će ponovo isplivati na površinu.

Uzrokuje stres

Reč razvod vašem partneru zvuči kao ultimatum, a niko ne voli ultimatume. Zbog njih osoba može da se oseća kao da je saterana u ćošak od strane osobe koja bi trebalo da je voli najviše na svetu. Partner onda zaključuje da je bolje da se preda, jer će u suprotnom da rizikuje gubitak vaše ljubavi, pa i samog braka. Pored toga mogao bi konstantno da bude pod stresom i da se oseća loše, jer mu brak više ne pruža sigurnost i stabilnost kao nekada, prenosi Zadovoljna.hr.

Partner bi zaista mogao ozbiljno da počne da razmišlja o razvodu

Kada partner usred svađe čuje reč razvod, može da je doživi kao potencijalnu pretnju. Bez obzira na to koliko ste dugo u braku, najbolje je da tu reč ni ne pominjete, osim ako uzaista tu pretnju ne nameravate da ispunite.

Međutim, pretnje razvodom nikada nisu bile rešenje za probleme u braku. Brak koji se temelji na praznim pretnjama, manipulaciji i zastrašivanju nikada ne može da bude zdrav i srećan. Svaki bračni par mora u svemu da se drži zajedno, a samim tim i nauči kako da se suoči s problemima, pa čak i onda kada vam sama pomisao na to budi nelagodu

autor: JU izvor: superzena.b92
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side