Svečano otvorena izložba crteža “Zagubljena pisma”
03.10.2019 Beograd

Svečano otvorena izložba crteža “Zagubljena pisma”

Svečano otvorena izložba crteža “Zagubljena pisma”
Milutin Obradović, akademski slikar iz Bijelog Polja izlaže u Paviljonu Cvijeta Zuzorić od 01-13.10.2019.


Uz prisustvo velikog broja gostiju, ljubitelja likovne umetnosti, Paviljon “Cvijeta Zuzorić”  je 01. oktobra bio domaćin otvaranja izložbe crteža crnogorskog akademskog slikara Milutina Obradovića koji se Beogradu prvi put u dosadašnjoj karijeri  predstavio postavkom crteža pod nazivom “Zagubljena pisma”.

Ovo je četvrta izložba ovog uspešnog umetnika u Beogradu a nakon srpske prestonice Obradović odlazi i na XII Bijenale u Firenci, gde ću se predstaviti sa platnima iz ciklusa “Običan malecki san”.

Izložbu je otvorila Olivera Vukotić istoričarka umetnosti a publiku je pozdravio Miroslav Lazović predsednik ULUS-a. Poštovaoci Obradovićevog stvaralaštva su uživali u druženju sa umetnikom a među brojnim gostima bili su i predstavnici Ambasade Crne Gore u Beogradu otpravnica poslova Ana Ražnatović i ministar savetnik Vule Tomašević.

Milutin Obradović je povodom otvaranja ovogodišnje izložbe rekao da je veoma srećan i ispunjen zadovoljstvom što se njegovo ime i prezime ovom izložbom upisalo u duh zidova Paviljona Cvijeta Zuzorić, najprestižnijeg umetničkog paviljona u Beogradu. „Iskreno nisam očekivao ovako veliku posećenost ali sam prijatno iznenađen što likovna publika Beograda dokazuje da je „oživela“ dobila snagu i najzad se vratila hramovima umetnosti,“ naglasio je Obradović.

Nakon ceremonije otvaranja i obraćanja usledio je koktel za koji su se pobrinule kompanije Vinarija  Čoka i Zlatiborac.

Izložba će biti otvorena do 13.10.2019.

Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side