Stvari koje ne bi trebalo da kažete pred poslodavcem na razgovoru na posao
29.04.2019 Beograd

Stvari koje ne bi trebalo da kažete pred poslodavcem na razgovoru na posao

Stvari koje ne bi trebalo da kažete pred poslodavcem na razgovoru na posao Foto: pixabay
Iako je razgovor za posao poprilično stresna situacija, morate naučiti da obuzdate stres i preuzmete kontrolu nad sobom, kako biste mogli da kontrolišete svoje misli i sebe predstavite u najboljem mogućem svetlu.

Postoji nekoliko stvari, koje o sebi nikako ne bi trebalo da izgovorite pred poslodavcima, jer bi mogle da pokvare utisak, koji želite da ostavite.

Perfekcionizam nije vaša mana

Pre svega, poslodavci su mnogo puta čuli, izlizanu frazu da je perfekcionizam nečija mana, a zapravo je upravo suprotno. Istaknite vašu želju da posao dovedete do perfekcije, kao svoj kvalitet, a ako već želite da istaknete i svoje nedostatke, budi te potpuno iskreni i poslodavci će znati to da cene.

Ne pričajte o bivšem poslodavcu

Svog potencijalno novog poslodavca neće impresionirati, ako iznosite poverljive ili neprimerene pojedinosti o svom prethodnom šefu, zato zaboravite na ovu temu, tokom razgovora za posao.

Ne predstavljajte taj posao kao jedinu opciju

Uvek je najbolje reći da razmatrate i druge opcije. Ukoliko poslodavcu stavite do znanja da vam je ovaj posao jednia opcija, mogao bi da pomisli da ste neambiciozni, a to nikako nije dobro. Uz to, pominjanje potencijalnih drugih opcija, neprimetno vam diže cenu u očima poslodavca.

autor: JU izvor: Lepota i zdravlje
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side