28.12.2018 Beograd

Studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu spremili paketiće za decu sa Kosova

Studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu spremili paketiće za decu sa Kosova Foto: Pixabay
Studenti Ekonomskog fakulteta iz Beograda prikupili su više stotina kilograma raznih proizvoda za 150 novogodišnjih paketića koji će ove godine biti raspodeljenji deci u vrtićima i osnovnim školama u nekoliko opština na Kosovu i Metohiji, saopšteno je danas.

"Ideja o ovoj akciji postoji već dugo, ali je počela da se sprovodi kada su nas kontaktirali članovi organizacije 'Svi za Kosmet'. Pomislili smo da bi paketići mogli da se prikupe u većem broju ako organizujemo određeni centralni događaj. Zato smo odlučili da projektujemo film 'Enklava' na fakultetu i naplaćujemo ulaz u vidu doniranja slatkiša za paketiće", izjavio je jedan od organizatora i student tog fakulteta Nikola Jovanović.

Kako se navodi u saopštenju, humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" postoji 18 godina a poslednjih deset godina redovno je posećivala i pomagala najugroženije delove Kosova i Metohije.

Prošle godine je preko te organizacije 2.330 dečaka i devojčica iz 67 enklava na Kosovu dobilo paketić, dok će ove godine biti prikupljeno više od 3.000 paketića za decu u Gnjilanu, Gračanici, Lipljanu i u Prištini.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side