Stres taloži salo
05.10.2019 Beograd

Stres taloži salo

Stres taloži salo Foto: Pixabay
Stres, ljutnja i bes mogu negativno da utiču na psihičko i fizičko zdravlje, pa čak i na taloženje suvišnih kilograma. Nervoza se ne održava samo na emocionalno stanje već i na hemijske procese u ljudskom telu

Koliko puta ste čuli rečenicu: "Gojim se na nervnoj bazi." Ima istine u tome. Stres, ljutnja i bes mogu negativno da utiču na psihičko i fizičko zdravlje, pa čak i na taloženje suvišnih kilograma. Nervoza se ne održava samo na emocionalno stanje već i na hemijske procese u ljudskom telu. Kada se naljutimo oslobađa se adrenalin koji nas priprema za borbu ili beg iz određene situacije. Pokreće nas ali izaziva i anksioznost.

Zbog protoka krvi iz unutrašnjih organa u mišiće, ne osećamo glad dok smo besni. Ali kada se nivo adrenalina u organizmu smanji, javlja se potreba da nadoknadimo izgubljenu energiju, pa utehu nalazimo u hrani i često jedemo više nego što bi trebalo. To donosi kratkotrajnu utehu i sreću. Zato u trenucima stresa pokušajte da se uzdržite od prevelikog unosa hrane, budite svesni šta jedete i osluškujte svoje telo. Jedino tako možete da sprečite taloženje suvišnih kilograma. Negativne misli i emocije oteraće i bavljenje bilo kojom vrstom fizičke aktivnosti.

autor: AP izvor: Novosti.rs
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side