Smederevo: Projekt Limenkica - ulaznica, vratimo čoveka prirodi
04.11.2019 Smederevo

Smederevo: Projekt Limenkica - ulaznica, vratimo čoveka prirodi

Smederevo: Projekt Limenkica - ulaznica, vratimo čoveka prirodi Foto: Pixabay
Projekat "Limenkica-ulaznica - Vratimo čoveka prirodi", biće predstavljen u smederevskom Centru kulture 5. novembra, kao deo kampanje i edukacije dece i roditelja o reciklaži kroz umetnost.

Taj program dobio je nagradu za najbolju neprofitnu kampanju u Srbiji 2014, saopštio je organizator Udruženje građana Eko art.

Projekt sufinansira Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije pod sloganom "Vratimo čoveka prirodi".

Ideja projekta je da jača svest dece o značaju očuvanja životne sredine, posebno zaštiti prirode i ponovnog povezivanja čoveka sa njom.

Direktno je usmeren i na učenje dece predškolskog i školskog uzrasta o razdvajanju otpada na mestu nastanka.

Približavanje problematike zaštite šuma i odgovornom odnosu prema prirodi, osnovna je tema predstave "Čarobna šuma" rađene po istoimenoj knjizi Katarine Ralić, a u predstavi nastupaju glumci Dečijeg pozorišta Čarapa iz Beograda.

Da bi publika mogla da vidi program, potrebno je da svako dete donese po pet praznih, iskorišćenih limenki za piće. Kada predaju pet limenki, dobiće jednu aluminijumsku "paricu", nazvanu Alu-coin. Njome kupuju ulaznicu.

Jedan Alu-coin vredi pet praznih limenki. Tim dodatnim paricama deca mogu da kupuju razne korisne stvari: ekološke torbe, olovke, priveske, knjige.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side