11.01.2017 Beograd

Šest trikova: Kako napraviti savršen krompir-pire?

Šest trikova: Kako napraviti savršen krompir-pire? Foto: Pixabay
Uprkos lakoj i jednostavnoj pripremi, nije teško pogrešiti u pravljenju dobrog pirea.

Zato bi bilo dobro da znate šta sve može da pođe naopako.

 

 

U pitanju je 6 sledećih stvari:

 

Pogrešna vrsta krompira

Od krompira s debljom korom spremićete najukusniji pire.

 

Isekli ste krompir na suviše male komade

Mali komadi upiće previše vode tokom kuvanja, zbog čega neće biti tako fini kada počnete da ih gnječite.

 

Niste posolili vodu

So i te kako utiče na ukus, piše Food Network. Ako ste zaboravili da posolite vodu, posolite ih malo više nakon ceđenja.

 

Ubacili ste ih u ključalu vodu

Krompirima treba dugo da se skuvaju i preporučuje se da se stave u hladnu vodu. Ako ih stavite u ključalu vodu, rizikujete da se spoljašnji deo skuva bolje od unutrašnjeg.

 

Dodali ste hladan puter i mleko

Preporučuje se da sve sastojke koje želite da dodate u pre ostavite na sobnoj temperaturi kada počnete da kuvate krompir. Tako povećavate šansu da pire ispadne savršeno jer će se sastojci bolje sediniti. Preporučuje se da mleko blago ugrejete.

 

Predugo ste mutili pire

Najgore što se može da se desi jeste da pire postane lepljiv. To se obično dešava kada predugo mutite pire mikserom, ili ste ga stavili u blender koji se ne preporučuje. Krompir je najbolje gnječiti viljuškom, polako dodavati sastojke i lagano mešati, a zatim sve sjediniti gnječilicom.

autor: VV izvor: B92
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
T6 bazeni, spa
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije festival nauke bmw