Saobraćajni kolaps zbog lažnih novčanica
06.07.2011 Moskva

Saobraćajni kolaps zbog lažnih novčanica

Saobraćajni kolaps zbog lažnih novčanica
Na autoputu u blizini Moskve, danas je došlo do pravog saobraćajnog kolapsa, kada su vozači i putnici napustili svoje automobile kako bi sa kolovoza pokupili velike količine razbacanog novca.

Iako su vozači pomislili da su se našli u iznenadnom vrtlogu sreće, budući da su se svuda oko njih nalazile razbacane novčanice o 1000 rubalja (protivvrednost od oko 35 evra), ubrzo su saznali da se radi o falsifikovanim novčanicama i bezvrednom papiru.

Portparol moskovske policije, Arkadij Baširov, izjavio je da se radi o neslanoj šali i da su nepoznati počinioci razbacali po autoputu loše falsifikovane novčanice. Policija je vrlo brzo uputila vozila sa šmrkovima i uklonila lažne novčanice sa autoputa.

Iz istog razloga, sličan saobraćajni kolaps u blizini Moskve dogodio se i pre godinu dana, u julu 2010. godine, ali tada su na autoputu bile rasute prave novčanice.

Dva korumpirana državna službenika tada su uhvaćena sa deset miliona rubalja i dok su bežali od policijske potere, izbacivali su novčanice iz automobila.

izvor: AP
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side