Šabac obeležio slavu grada
17.06.2019 Šabac

Šabac obeležio slavu grada

Šabac obeležio slavu grada Foto: Beta / Grad Šabac
Liturgijom u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla a potom i litijom centralnim gradskim ulicama obeležena je slava grada Šapca – Druge Trojice.

Vladika šabački Lavrentije čestitao je svim vernicima slavu i poželeo sreću i dobro zdravlje.

"Ovo je veliki sveti dan, slavimo i hramovu slavu i slavu svih građana Šapca. To je retko sastavljeno zajedno u istoriji naših gradova. Svim građanima Šapca želim da se osećaju srećnim i ponosnim što su građani Šapca i što im je danas zaštitnik duh sveti, gradonačelnik neba, poslanik Božji i predstavnik i zaštitnik naš pred živim nebesima.

Svima koji ne zaboravljaju da nas anđeli čuvaju, da pripadamo nebu koliko i zemlji želim da se na današnji dan i celog života osećaju zdravi, srećni i od Boga blagosloveni", poručio je vladika Lavrentije.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je uz čestitku građanima istakao važnost mira i razumevanja u zajednici.

"Svim Šapčanima čestitam slavu Druge Trojice i nadam se da će je provesti u miru i ljubavi sa svojim ukućanima. Nijedna zajednica ne može da se razvija ako u njoj ne postoji mir i ako ne postoji razumevanje, a samo one koje su takve mogu da napreduju. Ja želim da Šabac bude takva zajednica, zajednica u kojoj ljudi razgovaraju, dogovaraju se i zajedno realizuju dogovoreno. Verujem da Šabac može da postane jedno pristojno mesto za život u kom naravno svako ostvaruje svoj interes i svoje potencijale onako kako misli da treba, rekao je gradonačelnik i naglasio da grad ima odličnu saradnju sa verskom zajednicom".

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Šabac. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side