Rumunke teraju modu na robiji (FOTO)
20.08.2011 Bukurešt

Rumunke teraju modu na robiji (FOTO)

Rumunke teraju modu na robiji (FOTO)
Zatvorenice u Rumuniji mogu da se oblače po poslednjoj modi ako žele, samo ako garderoba koju nose nije isuviše provokativna.

U jedinom ženskom zatvoru u Rumuniji Targsor, ne postoje uniforme, već žene nose garderobu koju žele, uz uslov da je ona pristojna.

Iako iza rešetki, mnoge od ovih robijašica ne kriju zadovoljstvo što umesto jednolične zatvorske uniforme, već tri godine mogu da nose vruće pantalone, suknje, haljine, majice kratkih rukava i drugu garderobu po sopstvenom izboru. 

Gabi (32) je osuđena na osam godina zatvora zbog trgovine kokainom. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu, ali je posle toga odabrala lak put do profita koji je ujedno bio i lagan put do zatvora.

Svoj stil je novinarima prikazala u sobi ljubavi, gde je devojkama dozvoljeno da dovode svoje jače polovine i sa njima upražnjavaju seks. Za slikanje je obukla crvene helanke i belu majicu sa šarama.  

"Moj stil zavisi od situacije. Sad sam u afro-pank fazonu, ali ima dana kad volim da se obučem neformalno ili da kombinujem stilove. Ovde moraš da budeš pristojan, ali je dobro što ipak možeš biti svoj. I dalje mi nedostaje sloboda da obučem šta god želim", rekla je Gabi.

U zatvoru žene retko sklapaju prijateljstva i umeju da budu prilično histerične. Razlog je, sasvim moguće, što jedna drugoj počnu da zavide na komadima garderobe.

Kaznu u Targsoru služi 660 zatvorenica, koje su raspoređene u ćelijama sa osam i 16 ležajeva.

Upravo prenatrpanost ćelija pravi im muke – nemaju dovoljno prostora za držanje garderobe, pa moraju da ograniče količinu koju drže u sobi. Na sreću imaju prostoriju za odlaganje, pa mogu odatle da uzmu odeću.

Ženama izgleda zaista možete oduzeti sve, samo im ne dirajte šminku i garderobu.

Pogledajte kakvu modu vole rumunske zatvorenice:

autor: MP izvor: Vice Style/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side