04.05.2012 Beograd

Roboti preuzimaju posao od prostitutki

Roboti preuzimaju posao od prostitutki
Roboti bi do 2050. godine mogli da postanu glavna konkurencija ljudima u jednoj od najstarijih delatnosti - prostituciji.

 

Takvu budućnost „predvideli“ su Mišel Mars i Ian Jimen sa Viktorija univerziteta u Velingtonu, u izveštaju "Roboti, muškarci i seks-turizam" koji dočarava živopisne futurističke bordele sa robotima.

Mars i Ajman kažu da vide dosta prednosti u ovome, jer roboti rade prljav posao umesto čoveka. "Komercijalni seks roboti neće prenosti bolesti, a takođe će se smanjiti trgovina ljudima radi prostitucije“, smatraju  Mars i Jimen.

Oni ipak dodaju da roboti neće do kraja zameniti ljude, ali će postojati visokotehnološka alternativa.

Ideja o ženama (i muškarcima) prostitutkama na struju nije daleka naučna fantastika..

"Seks roboti su apsolutno neizbežni. Oni zapravo već postoje“, tvrdi Mars. "Društvo ima intimne veze sa manšinama, sa sve sofisticiranijom tehnologijom“dodao je on.

Na primer, već postoji  interakvina lutka Roksi koja košta između 5.500 do  skoro 7.000 evra i može biti programirana na više različitih ličnosti kao što je na primer hladna Farah ili divlja Vendi.

Neki ukazuju sa bi seksi roboti mogli da imaju i potencijalne mane, kao što su čudni zvuci  tokom seksa, nalik na one koje proizvodi R2D2 iz Ratova zvezda, ili čekanje da se softver ažurira.

 

autor: JS izvor: Huffington Post
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 6.06.2013, 23:58h Srbenda (1)

    Sa pojavom "REAL DOLL" 1996, smo prijatelj i ja "mastali" da robotizujemo lutke i otvorimo legalan biznis - Hotel sa robotutkama ...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side