Razočarali ste se u ljubav: Problem je zapravo u vama
07.12.2019 Beograd

Razočarali ste se u ljubav: Problem je zapravo u vama

Razočarali ste se u ljubav: Problem je zapravo u vama Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Koliko puta ste se razočarali u ljubav, tvrdeći da ćete od nje odustati jednom za svagda, jer stalno "natrčavate" na pogrešne osobe. Ili su emocionalno nedostupne ili su problematične. Maragaret Pol, doktorka sociologije, terapeutkinja i autorka brojnih knjiga kaže da je problem zapravo u vama.

Ili ste utopista, pa verujete da vaša ljubav može da promeni partnera ili ste i sami zatvoreni, emotivno nedostupni. Treći, čest slučaj je da smatrate da ćete se jedino ako nekog naterate da vas voli, osećati voljeno. I grešite, naravno. Zato krenite da radite na sebi.

- Ako želite da prestanete da privlačite nedostupne ljude, prvo morate da obavite unutrašnji "inventar" - poručuje Polova. - To znači da morate da razvijete snažan aspekt ličnosti spreman na ljubav, pa za početak zavolite sebe na zdrav način. Dokle god pokušavate samo da dobijete ljubav od drugih ne misleći na sebe, i dalje ćete privlačiti kratkotrajne veze. Tek kada u potpunosti zavolite sebe, prestaćete da pokušavate da naterate druge da vas vole, jer takve emocije nikada nisu zdrave i ne mogu ništa dobro da donesu.

autor: VV izvor: Novosti
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side