Prvi azil za pčele otvoren u Beogradu
09.07.2020 Beograd

Prvi azil za pčele otvoren u Beogradu

Prvi azil za pčele otvoren u Beogradu Foto: pixabay.com
U beogradskoj park-šumi Košutnjak je danas otvoren prvi, ogledni, azil za pčele gde su one donete iz razrojenih rojeva.


Zahvaljujući donaciji kompanije Delez Srbija i podršci njenih kupaca koji su učestvovali u projektu "Pčelice stvaralice", u oglednom pčelinjaku "Košutnjak" napravljen je jedinstven smeštaj za pomoć pčelama.

Zahvaljujući tome će biti spaseno više od 500.000 pčela u Beogradu, navedela je ta kompanija u saopštenju.

Prvi azil za pčele izgrađen je u saradnji s Beogradskim udruženjem pčelara čiji predsednik Stanko Rajić je kazao da to udruženje prima veliki broj poziva da sklone razrojene pčele s njihovih neprirodnih staništa, te sada, zahvaljujući partnerskoj saradnji s kompanijom Delez Srbija, mogu da ih "odmah smeste u njihov nov dom".

On je istakao do je otvaranje azila pobeda pčelarstva i korak više za očuvanje biodiverziteta.

Kroz program lojalnosti "Pčelice stvaralice", koji je realizovan u prodavnicama "Maxi", "Tempo" i "Shop and Go", kompanija Delez Srbija je dala milion dinara za tu namenu.

Rukovodilac marketing sektora kompanije Delez Srbija Filipos Nanopulos (Filippos Nanopoulos) je rekao da je taj projekat koji za cilj ima zaštitu pčela i očuvanje prirode, naišao na pozitivne reakcije kupaca "uz čiju podršku smo pomogli otvaranje prvog azila za pčele".

"Činjenica je da je naša trpeza bogata voćem i povrćem upravo zahvaljujući pčelama i baš zato je izgradnja azila na Košutnjaku naš doprinos lepšem i zdravijem ekosistemu", istakao je on.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side