13.06.2018 Beograd

Prva aktivnost Narodnog muzeja posle otvaranja posvećena starom Egiptu

Prva aktivnost Narodnog muzeja posle otvaranja posvećena starom Egiptu Foto: Wikipedia
Ambasador Egipta Amr Alguveili razgovarao je sa direktorkom Narodnog muzeja Bojanom Brešković o budućim aktivnostima muzeja, saopštila je danas ambasada Egipta u Srbiji.

Kako se dodaje u saopštenju, na sastanku je dogovoreno da prva aktivnost u Narodnom muzeju posle svečanog otvaranja 28. juna bude vezana za istoriju starog Egipta. 

Okrugli sto će biti organizovan 12. jula u okviru kampanje #Egiptologija (#EgyptALLogy), s ciljem da se istorija starog Egipta približi širokoj publici koja želi da istražuje evoluciju ljudske civilizacije.

"Veoma smo srećni što će prva kulturna aktivnost muzeja biti posvećena kulturnom nasleđu Egipta u Srbiji", rekao je Alguveili. 

Narodni muzej u Beogradu zainteresovan je za produbljivanje saradnje s narodnim muzejom Egipta i Velikim muzejom Egipta, rekla je direktorka za odnose s javnošću Lidija Ham, dodajući da će predmeti iz starog Egipta, uključujući pogrebnu masku i mumiju, kasnije biti izložene u muzeju u Beogradu. 

Građevinski radovi na muzeju su završeni pa će, kako je ranije najavljeno, muzej biti otvoren 28. juna, na Vidovdan.

Beograđani i posetioci glavnog grada postavke u Narodnom muzeju nisu bili u prilici da vide 15 godina, koliko je muzej zatvoren.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side