Prebukiran raspored Obaminog dvojnika
14.01.2013 Šantili

Prebukiran raspored Obaminog dvojnika

Prebukiran raspored Obaminog dvojnika
Nastavnik Lari Grejvs, izduženi čovek koji ima obezbeđenje, klempave uši i značku američke zastave, toliko liči na američkog predsednika da dodatnu zaradu nalazi kao njegov dvojnik na raznim priredbama i zabavama.

Još jedna stvar im je zajednička - obojica imaju pun raspored uoči inouguracije.

"Barak Obama je ugledan čovek. Ljudi ga žele na zabavama", rekao je Grejvs.

U poslednjih nekoliko nedelja, Grejvs je imao mnogo posla, od poslovnih skupova do specijalnih gostovanja i fotosesija.

U hotelu Meriot u Šantliju, Virdžiniji, obezbeđenje se probijalo kroz gomilu šapućući u slušalice. Kada je Grejvs ušao na vrata, dočekalo ga je klicanje, nekoliko uzvika "bu" i veliki broj fotoaparata.Grejvs, iz Montgomeri Vilidža, shvatio je da ima posebnu sličnost sa senatorom iz savezne američke države Ilinois za vreme predizborne kampanje 2008.

Poslao je svoju fotografiju kompaniji za menadžment Kast of Fauzents (Cast of Thousands) i od tada zarađuje povrh plate nastavnika likovnog, kao imitator američkog predsednika.

Prema njegovom menadžeru, kompanije plaćaju i do 1.100 dolara za gostovanje, i Grejvs je od inaguracije u proseku imao dve do tri ponude nedeljno.

Njegove pripreme idu dalje od odela sa značkom - on se šminka, potamnjuje obrve i usta, stavlja veštački mladež na nos i čak dodaje malo bele boje na kosu.Grejvs ističe da nije imitator već samo dvojnik, mada se trudi da oponaša pokrete i govor američkog predsednika. Za lažnog Obamu ipak ne prolaze svi događaji glatko.

U Hong Kongu je snimio reklamu za Kentaki frajd čiken, u kojoj je Obama održao govor pošto mu je džinovski sendvič pao na glavu. Reklama je kasnije ocenjena kao kontroverzna i uklonjena sa televizije, rekao je Grejvsov menadžer Jan Kerni.

Grejvs, koji će u nedelju napuniti 58 godina, uživa u svom poslu. "Drago mi je što se nalazim u ovoj zemlji, drago mi je što sam Amerikanac. I mogućnost da to na neki mali način prenesim ljudima, meni je zaista čast. Zabavno je, ali je čast".

Grejvs je rekao da nije sreo pravog Obamu ali da bi voleo da ga izazove na košarkašku utakmicu jedan na jedan.

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side