22.06.2018 Vašington

Poruka na Melanijinoj jakni zapanjila svet

Poruka na Melanijinoj jakni zapanjila svet Foto: Beta / AP
Jakna koju je prva dama SAD Melanija Tramp nosila pri odlasku u posetu deci migranata na granici s Meksikom s natpisom na leđima "Mene je baš briga, a vas" (I really don't care, do u?) zaprepastila je mnoge i navela predsednika SAD da preko Tvitera da objašnjenje.

Melanija Tramp je avionom otputovala za Mekalen u Teksasu, u nenajavljenu posetu centru za decu migrante, u maslinastoj jakni, iz lanca Zara prema Dejli mejlu, sa tim natpisom na leđima.

Kada je stigla, prva dama nije više nosila tu jaknu ali su društvene mreže već bile zapaljene.

"Nije vic, Melanija Tramp nosi jaknu na kojoj piše 'Mene je baš briga, a vas', da poseti centre za pritvor dece. Ostao sam bez reči", napisao je u Tviter poruci Zak Petkanas, povezan s Demokratskom strankom.

Foto: Beta / AP

Preko Tvitera pojavila su se brojna pitanja i ljudi su nudili razne odgovore. Portparolka prve dame Stefani Grišam rekla je da nema skrivene poruke.

"To je samo jakna... Posle današnje važne posete Teksasu nadam se da mediji neće izabrati da se koncentrišu na garderobu", rekla je ona.

Američki predsednik Donald Tramp u Tviter poruci je napisao da je njegova supruga "želela da pošalje poruku medijima. Lažnim vestima".

"Melanija je videla do koje mere su nepošteni i zaista je baš briga", rekao je on. Prva dama je po povratku u Vašington ponovo nosila jaknu na izlasku iz aviona i pri dolasku u Belu kuću.

Foto: Beta / AP

Prva dama je otišla na granicu s Meksikom u nenajavljenu posetu deci imigranata, u jeku polemike oko američke politike razdvajanja dece od roditelja ilegalnih imigranata.

Ona je na okruglom stolu u Mekalen centru za migrante rekla da se deca zaista plaše bez svojih roditelja, i da je došla da sazna više o tom centru, kao i da vidi kako može da pomogne da ih "ponovo što brže spoji sa svojim porodicama".

Američki predsednik je konačno u sredu posle lavine kritika izdao ukaz kojim se okončava to kontroverzno razdvajanje dece. Tramp je priznao da je njegova supruga Melanija odigrala ulogu u njegovoj promeni stava. Ipak ukazom se ne rešava pitanje više od 2.300 dece odvojene od roditelja u sprovođenju američke politike "nulte tolerancije" za ilegalne dolaske, od početka maja.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side