18.05.2019 | 22:37h ► 23:20h Beograd

Počelo finale Eurosonga; Nevena dobila veliki aplauz nakon izvedbe

Počelo finale Eurosonga; Nevena dobila veliki aplauz nakon izvedbe Foto: Beta / AP
Finale Eurosonga počeo je u 21 sat defileom svih 26 učesnika, a trajaće do iza ponoći. Kroz par sati saznaćemo ime pobednika, ili pobednice 64. Eurosonga.

23:20 Prema kladionicama, i dalje pobeđuje Holandija, naša Nevena je pala na 20. mesto.

23:08 Linije za glasanje su OTVORENE!

23:05 Poslednja dva nastupa za večeras, Australijanka koja prkosi gravitaciji i Španac Miki sa veselom pesmom "La venda", koji je pošteno razigrao publiku!

22:58 BRAVO, NEVENA! Naša predstavnica sjajno je otpevala "Krunu"! Pre nje, Italijan Mahmud malo je repovao, malo pevao, a posle Švajcarac, miljenik publike, zapalio masu.

22:50 Beloruska Arijana Grande se sita izđuskala na bini, Azerbejdžanac i roboti nastupili su posle nje. Francuska YouTube zvezda Bilal Hasani ima samo 19 godina, a već je LGBT ikona.

U februaru je izbio skandal kada su isplivali njegovi navodni stari tvitovi, u kojima optužuje zemlju domaćina, Izrael, za zločine protiv čovečnosti. Bilal je kasnije objasnio da je u vreme pisanja tih tvitova imao samo 14 godina, i da ih je zapravo pisao njegov stariji rođak.

Njegov nastup posvećen je prihvatanju različitosti, pa je nastupio uz pratnju gojazne plesačice i gluvoneme devojke.

22:40 Kladionice predviđaju da će pobediti Holandija, druga je Australija, treća Švajcarska. Našu Nevenu stavljaju na 19. mesto, a na poslednje predstavnika San Marina.

22:35 Britanac Majkl Rajs predstavio se pesmom kakvu smo čuli "milijardu" puta do sada, a ukoliko vas je on opustio, bez brige, tu je islandski bend Hatari, Rammstein za milenijalce, sa kožom i lancima!

Na Islandu se, inače, digla frka oko njihovog S&M nastupa i pesme čije reči znače "Mržnja će prevladati". Strasti je smirio Viktor Krone iz Estonije, mladi pevač koji verovatno ima najmanje komplikovan nastup od svih na ovogodišnjem Eurosongu.

22:20 Katerina iz Grčke, leptirići i mačevi u istom nastupu, pa elegantni domaćin Kobi Marimi iz Izraela, koji se rasplakao na kraju nastupa. Mada, čuli smo od komentatorke RTS-a da je i na jučerašnjoj generalnoj probi plakao! Ovaj blok zatvorio je energični trio KEiiNO iz Norveške.

22:05 "Lagani" Slovenci i poljupčić u obraz, vatrena Tamta sa Kipra, pa momak kojem kladionice trenutno predviđaju pobedu, Holanđanin Dankan Lorens sa pesmom "Arcade".

21:55 Ovacije je pokupio i promukli zubar iz San Marina Serhan, a da Balkan rađa sjajne ženske vokale, ne dokazuje samo naša Nevena, već i Tamara Todevska iz Severne Makedonije, koja je savršeno otpevala svoju pesmu "Proud". Predstavnik Švedske ponovio nam je da je "prekasno za ljubav".

21:40 Raspevane nemačke sestre dobile su ogroman aplauz, kao i "sve verzije" ruskog povratnika Sergeja, čiji je nastupa obuhvatio neposlušne odraze u ogledalu! Ovacijama je pozdravljena i simpatična Dankinja Leonora, koja je pevala na tri jezika.

21:27 Osamnaestogodišnjakinja sa Malte otvorila je veče, ovoga puta bez suza, posle nje pevala je Albanka okružena vatrom, pa češki "hipsterski" bend Lake Malawi.


U velikom finalu u Tel Avivu nastupa 26 zemalja, i to sledećim redom:

Malta - Mikela, "Ćameleon"

Albanija - Jonika Malići, "Ktheju tokes"

Češka - Lake Malawi, "Friend of a friend"

Nemačka - S!sters, "Sister"

Rusija - Sergej Lazarev, "Scream"

Danska - Leonora, "Love is forever"

San Marino - Serhat, "Say na na na"

Severna Makedonija - Tamara Todevska, "Proud"

Švedska - Jon Lundvik, "Too late for love"

Slovenija - Zala Kralj & Gašper Šantl, "Sebi"

Kipar - Tamta, "Replay"

Holandija - Dankan Lorens, "Arcade"

Grčka - Katerine Duska, "Better love"

Izrael - Kobi Marimi, "Home"

Norveška - KEiiNO, "Spirit in the sky"

Velika Britanija - Majkl Rajs, "Bigger than us"

Island - Hatari, "Hatrid mun sigra"

Estonija - Viktor Krone, "Storm"

Belorusija - ZENA, "Like it"

Azerbejdžan - Ćingiz, "Truth"

Francuska - Bilal Hasani, "Roi"

Italija - Mahmud, "Soldi"

Srbija - Nevena Božović, "Kruna"

Švajcarska - Luka Hani, "She got me"

Australija - Kejt Miler-Hajdke, "Zero gravity"

Španija - Miki, "La venda"

autor: JU izvor: Mondo
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side