Počela sezona borbi i trka sa bikovima (FOTO,VIDEO)
25.06.2013 Las Ventas/Sent Sever

Počela sezona borbi i trka sa bikovima (FOTO,VIDEO)

Počela sezona borbi i trka sa bikovima (FOTO,VIDEO)
Španski matador Rafael Kero izvukao je deblji kraj u borbi sa bikom, koji ga je probio svojim rogom, bacivši ga na leđa pred stotine posmatrača borbe sa bikovima u gradu Las Ventas u Madridu.

Kero, 23-godišnji matador, okrenuo je leđa biku samo na nekoliko sekundi tokom borbe, ali je to životinja od pola tone iskoristila i ubola ga rogom, i to u zadnjicu.  Srećom, Kero je zadobio samo manje povrede i modrice.

Međutim, ovo nije prvi put da je Kero izvukao deblji kraj u borbi sa bikovima. U aprilu ove godine završio je u bolnici na operaciji kada mu je bik probušio mošnice.

Borba sa bikovima je veoma popularna tradicija  u Španiji i održava se svake godine od marta do oktobra.

Još jedna tradicija koja uključuje iste životinje je trka sa bikovima u Francuskoj u gradu Sent Sever. Iako je tradicija počela tek 2003. godine izuzetno je popularna.

Svake godine muškarci obučeni u narodne nošnje jure 850 metara niz ulice te francuske provincije ispred pet razjarenih bikova. I kao što je to često slučaj sa bikovima, jedan trkač ne bude dovoljno brz te ga bik satera u ćošak i probode rogovima.

Najpoznatija trka sa bikovima je ipak u španskoj Pamploni, tokom San Femin festivala 7. jula, koja je stekla svetsku popularnost zbog Ernesta Hemingveja i njegovog romana “Sunce se ponovo rađa” iz 1926. godine. 

 

autor: VM izvor: Daily Mail/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side