19.02.2020 Jerusalim

Plasido Domingo gost u na takmičenju u Izraelu uprkos protestima

Plasido Domingo gost u na takmičenju u Izraelu uprkos protestima Foto: prtscr ytb
Izraelska Opera biće domaćin jednonedeljnog nadmetanja u pevanju kasnije ove godine u Tel Avivu koje organizuje španska operska zvezda Plasido Domingo, uprkos protestima aktivista protiv seksualnog uznemiravanja.

Osamdesetogodišnji Domingo je povučen sa svih nastupa u SAD nakon izveštaja AP-a prošle godine o detaljnim optužbama za seksualno uznemiravnje i druge seksualne prestupe.

Domingo međutim nastavlja da nastupa u Evropi i u Milanu je ispraćen ovacijama u decembru, a dva gostovanja u Berlinu u januaru su mu rasprodata.

Domingova Operalia, godišnje takmičenje u operaskom pevanju održaće se u Tel Avivu od 22. do 28. oktobra.

Odluka Opere Izraela da bude domaćin Domingu uprkos optužbama protiv njega je razgnevila izraelske aktiviste.

Oni su na Fejsbuk nalogu objavili da čitav svet "odbacuje serijskog napasnika, a samo ga Izrael prima raširenih ruku ruku".

U rubrici mišljenja u izraelskom dnevnom listu Harec ta institucija je označena neobaveštenom i prevaziđenom što pozdravlja Dominga.

Opera Izraela je u saopštenju navela da ima vrlo striktnu politiku protiv svakog uznemiravanja, ali je dodala da "nema zvaničnog izveštaja o tvrdnjama AP-a".

"Pošto su mnoge vodeće operske kuće širom sveta nastavile da pozivaju gospodina Dominga da nastupa na njihovim binama Opera Izrael nema razloga da ne postupi na isti način", dodaje se u saopštenju.

Domingo je 1960-tih na početku karijere proveo tri godine u operi u Tel Avivu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
NASLOVI
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side