Patuljasti poni bori se za život
08.07.2011 Truro

Patuljasti poni bori se za život

Patuljasti poni bori se za život
Najmanjem poniju na svetu hitno je potrebna operacija nogu da bi preživeo.

Vlasnica Džoan Moris pokušava da sakupu 6.000 funti (oko 6.670 evra), da bi prerano rođenom konjiću Minksiju mogla da obezbedi operaciju.

Minksi je rođen pre dva i po meseca u štali u Kornvolu u Velikoj Britaniji. Najmanji je poni na svetu pošto je visok tek 45 centimetara. Rođen je šest sedmica pre nego što je trebalo, pa je nedovoljno razvijen i noge su mu iščašene.

Poni ima samo 13,5 kilograma. Najboljeg prijatelja pronašao je u petogodišnjem stafordskom bul terijeru koji se zove Kloi.

Džoan je već potrošila skoro 1. 800 evra na veterinara i zavoje kojima mu svakodnevno previja nožice. Minksiju su ojačale prednje noge, ali sa zadnjim i dalje ima problem.

Vlasnica kaže da bez operacije mali Minksi neće preživeti.

“Iako se kreće uz pomoć posebnih uložaka, oni ga previše pritiskaju i stvaraju mu rane koje, ukoliko se inficiraju, mogu da ga ubiju”, rekla je Džoan Moris.

Ona je kazala da je Minksi konjić snažne volje i da zato želi da mu pruži šansu za normalan život.

Ponići koji se rode sa deformitetima najčešće se zapostavljaju, jer su operacije i pregledi kod veterinara veoma skupi. Džoan Moris je, međutim, uporna da spase Minksija zbog čega je putem medija uputila apel ljudima dobre volje da joj u tome pomognu.

autor: M. Pantić izvor: Daily Mail/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 9.07.2011, 01:41h Neda

    Kako je sladak malisa. Nadam se da ce preziveti.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side