06.11.2018 Jerusalim

Palestinska uprava: Izrael nam je ukrao zmiju

Palestinska uprava: Izrael nam je ukrao zmiju Foto: Wikipedia
Izraelsko društvo za zaštitu prirode i Izraelska uprava za prirodu i parkove proglasili su zmiju - palestinsku šarku, "nacionalnom zmijom Izraela", što je izazvalo kritike Palestinske uprave koja je to nazvala "krađom".

 

Otrovna palestinska šarka, od 1938. godine zvanično klasifikovana kao "Daboia palaestinae", glasanjem na internetu izabrana je i za "nacionalnu zmiju".

Ta vrsta šarke živi širom istočnog sredozemlja, od severa pustinje Negev i zapadnog Jordana na jugu, do severa Libana i centralne Sirije na severu. 

Tih otrovnica ima u većem delu Izraela gde se u prevodu s hebrojskog naziva "obična šarka" ili "obična šarka Zemlje Izraela". 

Palestinska uprava je ocenila da je Izrael ignorisao "palestinsko poreklo" zmije, prenose izraelski mediji.

Imad al - Atraš, izvršni direktor društva za staranje o prirodi (Palestine Wildlife Society), osudio je potez Izraela, rekavši da je borba za "nacionalni identitet zmije" deo šire bitke Palestinske uprave da sačuva palestinski identitet. 

On je pozvao strane organizacije da se pridruže nastojanju da se ta vrsta zmija prizna kao "palestinska šarka", a ne kao "šarka zemlje Izraela".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side