18.05.2017 Beograd

Osnovna pravila savršenog manikira

Osnovna pravila savršenog manikira Foto: pixabay
Kad se upoznajemo sa nekim, prvo obratimo pažnju na lice i ruke. Zato osim brige o zdravoj i negovanoj koži lica, dame (a bogami i mnogi muškarci) posebnu pažnju poklanjaju nezi ruku i manikiru. Ako manikir radite kod kuće, a želite da vam nokti izgledaju savršeno, onda je potrebno da znate i neke trikove. Otkrivamo vam koje greške ne smete da pravite ako želite da uradite perfektan manikir.

Pre svega, važno je dobro isturpijati nokte. Ali važno je pravilno ih isturpijati! Obično turpijamo nokte u oba smera, a to nikako ne valja. Bitno je da turpiju koristite uvek u istom smeru.

Druga bitna stvar je temeljno čišćenje, jer od toga zavisi da li će se lak ravnomerno naneti na nokat, i koliko će dugo trajati. Ostatke masnoće, kreme za ruke, starog laka i bilo koje druge prljavštine najbolje je otkloniti starom četkicom za zube, a onda toplom vodom i sapunom dobro istrljati svaki nokat.

Sledi priprema. Treba osušiti ruke i prebrisati ih vatom natopljenom acetonom, kako bi se i poslednje masne mrlje uklonile, a onda naneti bazni lak. Ne treba da preskačete nanošenje bezbojnog baznog laka, koji štiti nokatnu ploču i odlična je podloga na koju ćete moći lepo da nanesete slojeve laka u boji.

Naredni korak je nanoenje laka u boji. Ovde su najvažnija tri poteza četkicom. Prvo treba da ovučete potez četkicom od korena ka sredini nokta, zatim ista takva dva poteza treba uraditi sa leve i desne strane središnje linije. To je najispravniji način nanošenja laka. Između prvog i drugog sloja treba napraviti pauzu, kako bi se prvi sloj dobro osušio.

Za kraj, kad se i drugi sloj laka dobro osušio, premažite preko njega takozvani “top coat” lak, bezbojni lak koji će obezbediti završni sjaj noktima. Još jedan savet – neka završni lak ne bude brzo sušeći, jer sporosušeći obezbeđuje bolju zaštitu manikira.

Naravno, ne zaboravite da nokte, baš kao i lice i bilo koji drugi deo tela, negujete svakodnevno, ili barem svakog drugog dana – sređujte zanoktice i negujte kožu oko noktiju posebnim negujućim uljima.

autor: JU izvor: lepota i zdravlje
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw