Operisana i prvi put u životu čula glas svog sina (VIDEO)
06.02.2013 El Paso

Operisana i prvi put u životu čula glas svog sina (VIDEO)

Operisana i prvi put u životu čula glas svog sina (VIDEO)
Don Keim (43) iz El Pasa (Teksas), koja je ogluvela pre 15 godina, posle uspešne operacije prvi put je čula glas svog osmogodišnjeg sina.

Majka troje dece izgubila je nadu da će ikada ponovo čuti glasove svojih starijih sinova, a kada je rodila najmlađeg Ašera, bila je očajna jer mu nikada nije čula glas.

Sve se promenilo u novembru prošle godine, kada joj se u okviru tok-šou emisije “Lekari” pružila šansa da se podvrgne operaciji koja će joj povratiti sluh, koji je, usled naslednog poremećaja, izgubila pre 15 godina.

Na Institutu za istraživanje sluha “Haus” u Los Anđelesu dobila je tzv. kohlearni implant, elektronsku napravu koja se ugrađuje u uvo kako bi gluvima omogućila da čuju. Kvalitet zvuka nije isti kao kod prirodnog sluha, ali pacijenti ipak mogu da čuju i razumeju govor i zvuke iz okruženja, poput muzike.

“U mislima čujem glas svog sina, ali znam da zapravo ne mogu da ga čujem. Možda se bojim da ono što ću čuti neće biti isto kao njegov glas koji sam do sada čula u svojoj glavi”, rekla je Don pre operacije.

U epizodi emisije “Lekari” emitovanoj u utorak, prikazan je dirljivi trenutak kada je Don prvi put čula glas svog najmlađeg sina.

“Hej, mama, da li me čuješ”, upitao je Ašer dok je stajao iza njenih leđa i smeškao se.

“Da”, odgovorila je Don van sebe od sreće, nakon čega su oboje briznuli u plač.

“Ovo je divno i mnogo je bolje nego što sam očekivala”, kaže Don. “Bojala sam se onoga što ću čuti i kako će sve to zvučati. Još sam pod snažnim utiskom.”

autor: RF izvor: Blic/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side