14.04.2019 Beograd

Održano finale nacionalnog takmičenja u programiranju robota za osnovce

Održano finale nacionalnog takmičenja u programiranju robota za osnovce Foto: print screen
U okviru akcije Bitka za znanje održano je finale lige KODigranje u kojem je učestvovalo preko 80 učenika iz 28 osnovnih škola iz Srbije u programiranju robota.

Kako se navodi u saopštenju Bitke za znanje, u finalu nacionalnog takmičenja, prvo mesto osvojio je tim Osnovne škole "Svetozar Marković" iz Vranja, drugo ekipa iz OŠ "Isidora Sekulić" iz Pančeva, dok su se na trećem mestu našli učenici OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Beograda. Četvrto i peto mesto osvojili su timovi OŠ "Stana Bačanin" iz Leška i OŠ "Vuk Karadžić" iz Beograda.

Takmičenje je održano u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, a najbolji timovi imaju prilku da otputuju u Kinu na svetsko prvenstvo.

Zadatak je bio da se reši problem sa upotrebom više robota što je zahtevalo kreativnost i veštine u programiranju.

Pet najboljih timova učestvovaće na Evropskom takmičenju MakeX u oktobru u Zagrebu, nakon čega će najbolje plasirana ekipa iz Srbije moći da učestvuje na Svetskom MakeX takmičenju u Gvangdžou u Kini u decembru.

Takmičenje KODigranje deo je programa Bitka za znanje, čiji je nosilac Fond B92, kroz koji je do sada 431 osnovnoj školi u Srbiji donirano 2.155 mBot robota koji se koriste kao nastavno sredstvo i uz pomoć kojih đaci imaju priliku da uče programiranje, kodiranje i robotiku.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side