Odlaže se jubilarni festival "Ring ring"
26.03.2020 Beograd

Odlaže se jubilarni festival "Ring ring"

Odlaže se jubilarni festival "Ring ring"
Međunarodni festival nove muzike "Ring Ring" odlaže se za kako kažu iz organizacije "bolje dane".


"Kao što znamo, koncertni život je, zbog pandemije i obustave putovanja i okupljanja, potpuno zamro u najvećem broju zemalja. Kako je izvesno da život u sledećih mesec ipo dana neće biti doveden u normalu, tako je i Međunarodni festival nove muzike »Ring Ring« u Beogradu pomeren za, nadamo se, bolje dane", navodi se u saopštenju.

Festival »Ring Ring« je svoj život započeo u Kulturnom centru Rex maja 1996. godine, da bi od 2018. preselio svoje glavne koncerte u beogradski SKC. Do sada je na festivalu publika mogla da čuje preko 300 koncerata najinovativnijih muzičara improvizovane, avangardne, alternativne  i eksperimentalne muzike, uz ozbiljnu dozu sjajnih world music izvođača.

Jubilarno 25. izdanje je bilo planirano za sredinu maja, u običajenom "Ring Ring"-terminu, ali su organizatori – u dogovoru sa muzičarima i Studentskim kulturnim centrom, gde će festival biti održan i ove godine – odlučili da festival bude pomeren za sredinu novembra (od 13. do 16-og).

Učešće na festivalu su potvrdili muzičari iz Nemačke, Norveške, Francuske, Velike Britanije, Italije, Poljske, Slovenije, Švedske, Slovačke, Libana, Bugarske, Austrije, Mađarske i Srbije, a u fokusu festivala je ove godine Berlinska internacionalna scena.

Od svih sastava dogovorenih za mesec maj, jedino je koncert dvanestočlane montrealske grupe GGRIL morao biti ostavljen za sledeće izdanje festivala, koji će biti održano sredinom  maja 2021. godine.

 

autor: IG izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side