Nemački penzioner sleteo bez dozvole na međunarodni aerodrom u Pragu
27.05.2020 Prag

Nemački penzioner sleteo bez dozvole na međunarodni aerodrom u Pragu

Nemački penzioner sleteo bez dozvole na međunarodni aerodrom u Pragu Foto: pixabay.com
Uprkos ograničenjima letova u pandemiji Kovid-19 i propisima vazdušnog saobraćaja, 79-godišnji Nemac iz Štutgarta provozao se u malom sportskom avionu do Praga i odbijajući da komunicira sa kontrolom leta sinoć bez dozvole sleteo na međunarodni aerodrom Vaclav Havel i to na zatvorenu pistu na kojoj samo srećom u tom trenutku nije bilo radnika.

Mali sportski avion tipa Mooney M20J-201MSE, austrijskih registracija, prema radaru je poleteo iz Štutgarta, napravio nekoliko krugova iznad Ulma a zatim je produžio pravo ka Pragu i bez dozvole i uprkos upozorenju da ne sleće sleteo je na pistu koja je već nedelju dana zatvorena zbog radova, javljaju danas češki mediji.

"Dispečeri kontrole leta su pokušavali da stupe u vezu sa pilotom na svim frekvencijama. Ali on nije odgovarao. Čak su mu i crvenim svetlima davali znak da ne sleće baš na tu pistu. Pilot nije poslušao naređenje kontrole leta i sleteo je", kazao je dnevniku Mlada fronta Dnes, portparol Kontrole letenja Rihard Klima.

Pilota, starijeg Nemca koji kod sebe nije imao dokumente privela je policija za strance a prema prvim informacijama kazao je da je avion bio u kvaru, javlja Radiožurnal.

Istragu je uz Biro za istragu avionskih nesreća povela i policija a prema rečima zamenika direktora Biroa, Jozefa Bejdaka, ovo je prvi put u Češkoj da strani avion bez dozvole sleti na veliki međunarodni aerodrom.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side