06.06.2018 Beograd

Ne večeras, draga

Ne večeras, draga Foto: Pixabay
Pripadnici jačeg pola su takođe odgovorni za manjak seksa u braku i to zato što su pod pritiskom da se dokažu

Žene smišljaju razne izgovore u braku ne bi li odbile seks, od glavobolje do premora - tako je barem prema stereotipima. Ali analiza 64 studije o ljubavnom životu bračnih parova pokazuje da to nije baš tako. Naučnici kažu da u našoj kulturi vladaju sterotipi da žene odbijaju seks zbog slabijeg libida, ali da te pretpostavke nisu potvrđene podacima.

Pripadnici jačeg pola su takođe odgovorni za manjak seksa u braku i to zato što su pod pritiskom da se dokažu. Muškarci osećaju pritisak, bilo društveni bilo od žena, da iniciraju seks čak i kad im nije do njega. Iz straha da će se loše pokazati, odustaju.

Među razlozima za odbijanje seksa je i strah da će partnerka misliti da su neprivlačni, kao i manjak emocionalne povezanosti, za koju se ranije mislilo da je bitnija ženama. Takođe, srušen je još jedan stereotip da se muškarci brže zasite jer je zaključeno da su upravo žene te koje izbegavaju seks jer su predugo u vezi sa partnerom. I zato, naučnici savetuju pripadnike oba pola da prihvate činjenicu da želja u vezi raste i opada.

autor: AP izvor: Novosti.rs
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side