Navike studenata - trećina konzumira cigarete, trećina redovno vežba...
10.09.2020 Beograd

Navike studenata - trećina konzumira cigarete, trećina redovno vežba...

Navike studenata - trećina konzumira cigarete, trećina redovno vežba... Foto: Beta/Miloš Miškov
Skoro dve trećine studenata smatra da je zdrava ishrana veoma važna, ali manje od trećine redovno vežba, više od trećine studenata svakodnevno konzumira cigarete, dok petina ide u kladionice, pokazalo je istraživanje o svakodnevnim navikama i zdravom stilu života studenata.

"Iako su se studenti većinom izjasnili (61 odsto) da je zdrava ishrana veoma važna, njih 44,6 odsto ne jede povrće svakog dana, dok skoro polovina ne jede voće svakodnevno. Osam od 10 ispitanih konzumira manje od 2 litra vode dnevno pa i u letnjem periodu, a 4,4 odsto kaže da pije manje od pola litre, ili da uopšte ne pije vodu", pokazalo je istraživanje koje je pokrenula Galenika ad.

Stres za mlade je i što tokom studentskog perioda imaju dosta obaveza, a malo vremena za sve ono što žele da postignu u toku dana.

Sportskim aktivnostima u trajanju od barem pola sata, tokom nedelju dana pre istraživanja, u julu se bavilo 77,6 odsto ispitanika, dok skoro četvrtina nije nijednom.

U toku mesec dana alkohol je konzumiralo više od 60 odsto ispitanih, cigarete više od trećine ispitanih, a petina posećuje kladionice.

Skoro sedam odsto studenata izjasnilo se da konzumira nelegalne psihoaktivne supstance.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side