Nasuprot lošoj godini za voćare Poljoprivredna škola u Prokuplju zabeležila rekordan rod šljive
09.09.2019 Prokuplje

Nasuprot lošoj godini za voćare Poljoprivredna škola u Prokuplju zabeležila rekordan rod šljive

Nasuprot lošoj godini za voćare  Poljoprivredna škola u Prokuplju zabeležila rekordan rod šljive Foto: Pixabay
Iako je u Topličkom okrugu ove godine rod šljive podbacio, na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole "Radoš Jovanović Selja", koja se prostire na površini od 15 hektara, zabeležen je rekordan rod tog voća, saopštili su iz te škole.Tako su u voćnjaku, koji se prostire na površini od skoro pet hektara, ubrane 52 tone kvalitetne šljive "stenlej", što je za 20 tona više u odnosu na prošlu godinu.

"Primena nauke u praksi i veliki trud naših đaka koji i letnji raspust provode radeći na školskoj ekonomiji učinili su da naša škola ima prinose koji se mogu meriti sa najuspešnijim poljoprivrednim dobrom," kazao je danas agenciji Beta koordinator praktične nastave u Poljoprivrednoj školi Milomir Mitrović.

Prema njegovim rečima i u prinosu ostalih poljoprivrednih kultura ta škola postiže odlične rezultate, pa je tako sa površine od osam hektara, pokošeno 77 tona deteline u zelenoj i 31 tona u suvoj masi, a tokom žetve požnjeveno  3.800 kilograma pšenice.

U tri plastenika je dosad ubrano skoro 1.000 kilograma paradajza i 200 kilograma paprike.

Sve svoje proizvode među kojima su i konzumna jaja, pekarski i poslastičarski proizvodi škola prodaje poznatim kupcima, a novac ulaže u kupovinu repro i drugog materijala na ekonomiji.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side