Narodno pozorište u Beogradu nastavlja sa strimingom predstava na Jutjubu
21.05.2020 Beograd

Narodno pozorište u Beogradu nastavlja sa strimingom predstava na Jutjubu

Narodno pozorište u Beogradu nastavlja sa strimingom predstava na Jutjubu Foto: SA
Narodno pozorište u Beogradu saopštilo je danas da će nastaviti da strimingom emituje na svom Jutjub kanalu predstave, drame, opere i balete, šta je počelo da radi tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije koronavirusa.


Predstave će se emitovati svake večeri od 21 sat.

U saopštenju se navodi da će na repertoaru biti dela najvećih domaćih pisaca poput Miloša Crnjanskog, Milorada Pavića, Vide Ognjenović ali i dela svetskih velikana Dostojevskog, Bernarda Šoa, Molijera, Kalderona, baleti i opere najvećih kompozitora, Verdija, Kamija Sen-Sansa, Pučinija i drugih.

Na repertoaru će biti predstave: Rigoleto (1992.), Maska (1993.), Samson i Dalila (1992.), Don Karlos (2017.), Učene žene (1992.), Hazarski rečnik (2018.), Zli dusi (2016.), Madam Baterflaj (1992.), Život je san (1995.), Kopelija (2015.), In hoc signo (2012.), Kanjoš Macedonović (2011.), Karmen (2012.), Pigmalion (1994.), Zagonetne varijacije (1995.).

Kroz predstave koja će biti prikazane, dodaje Narodno pozorište, građani će moći da se sete velikih umetnika i bardova tog pozorišta: Olivere Marković, Nikole Mitića, Gordane Jevtović, Marka Nikolića, Milke Lukić, Petra Banićevića, Predraga Tasovca, Stanislave Pešić, Živana Saramandića i drugih.

"Narodno pozorište ostaje verno publici, kojoj u ovim trenutcima, kada okupljanja u zatvorenom prostoru nisu preporučljiva, pozorište mnogo nedostaje", istaklo je Narodno pozorište.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja