02.02.2017 Beograd

Namirnice kojih se morate rešiti što pre

Namirnice kojih se morate rešiti što pre Foto: pixabay
I dok čekamo toplije vreme da se "bacimo" na pravo prolećno čišćenje, za čistku jednog prostora u našem domu sad je itekako pravo vreme. Naime, radi se o kuhinji. Stoga odvojite vreme kako biste pregledali svoje kuhinjske elemente i rešili se starih namirnica kojima više ni ne znate rok trajanja.

1. Orašasti plodovi

Vreme je da kesice sa mešanim orašastim plodovima koje su već neko vreme otvorene bacite. No, u slučaju da orašati plodovi nisu ustajali, neka vam posluže kao zdravi izbor hrane za grickanje.

2. Ulje i sirće

Kada kuvate najčešće koristite uvek jednu ili dve vrste ulja i sirćeta, stoga dobro pregledajte ostala ulja koja se ređe nađu u vašim rukama, pa ako im je rok trajanja istekao rešite ih se.

Foto: pixabay

3. Sušeni pasulj

Ako već duže vreme zaobilazite sušeni pasulj koji se nalazi u kesi, sada je vreme da ga ili iskoristite i napravite ukusno jelo ili da ga bacite.

4. Začini

Već godinama držite začine koje nikada niste upotrebili tokom kuvanja? Sada je vreme da napravite malo mesta i ostavite samo one esencijalne začine koji su vam uvek pri ruci dok kuvate.

5. Testenina

Iskoristili ste pola pakiranja testenine za ručak koji ste napravili pre nekoliko meseci, i od tada stoji na vašoj polici. Svakako proverite datum proizvodnje, a ako testenina još uvek valja, uzmite umak koji obožavate, skuvajte preostalu testeninu i jednu opciju za ovonedeljni ručak već imate.

Foto: pixabay

6. Čokolada

Najteže je oprosititi se od čokolade, no kada je rok trajanja odavno prošao znate da je vreme. Pogotovo ako ste primetili da se omot polako mrvi i da su se bele naslage pojavile na kockicama čokolade.

7. Smeđi šećer

Kada pravite kolače, u većini recepata smeđi šećer je neophodan. No, ako ga već neko vreme niste koristili svakako proverite kako izgleda jer ako je u potpunosti očvrsnuo, vreme je da ga se rešite.

Foto: pixabay

8. Krekeri

Znate i sami da su velike šanse da ćete morati baciti ostatak krekera koji se nalaze u već otvorenim kutijama. Nažalost, krekeri su takve namirnice koje ne mogu dugo stajati jer brzo postanu ustajale.
 

autor: JU izvor: zadovoljna.hr
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side