08.09.2017 Beograd

Način na koji spavate otkriva u kakvoj ste vezi

Način na koji spavate otkriva u kakvoj ste vezi Foto: pixabay
Kako spavate? Mirno i neprekinuto? Ili se celu noć vrtite, budite i imate loše snove? Možda je kriv vaš partner! I ne, ne mislimo na njegovo hrkanje, već na neka nerešena pitanja u vašem odnosu, sa kojima se očigledno borite i u snu.

Nije nepoznanica da emocionalno stanje diriguje našim snovima, a upravo je i to bio temelj na kojem se izvodilo istraživanje na čak 698 parova starosti između 35 i 86 godina.

Svaki od ispitanika morao je da odgovara na pitanja o depresiji, anksioznosti i nesanici, ali i njihovoj ljubavnoj vezi. Ispostavilo se da parovi koji su na pitanja o partneru i njihovom odnosu odgovarali na pozitivan način, spavaju znatno mirnije i bolje.

Foto: pixabay

Sa druge strane, parovi čija je komunikacija u vezi patila, baš kao i njihov celokupni odnos, imali su ozbiljne probleme sa nesanicom.

Možda mislite da su problemi na poslu, fakultetu ili sa novcem uzrok vašeg lošeg sna poslednjih nedelja ili meseci, ali nauka je utvrdila da, ako zaspimo u naručju partnera sa kojim se osećamo srećno, sigurno i zaštićeno, zaboravljamo na sav nemir i probleme. Bar do sledećeg jutra.

autor: JU izvor: lepota i zdravlje
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
FEST 2018
NASLOVI
T6 bazeni, spa
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw