Na Beer festu u Beogradu više od 120 koncerata
06.08.2019 Beograd

Na Beer festu u Beogradu više od 120 koncerata

Na Beer festu u Beogradu više od 120 koncerata Foto: Beta/Miloš Miškov
Beogradski Bir fest (Beer fest) i ove godine se održava na Ušću, trajaće od 14. do 18. avgusta, a za četiri dana festivala najavljeno je više od 120 besplatnih koncerata.


Bir fest se ove godine organizuje 17. put i to znači da je postao deo beogradske tradicije, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

On je istakao da se svake godine na tom festivalu okuplja oko 500.000 ljudi, što je impresivna poseta, a da ljude ne dolaze samo iz Beograda, već i iz regiona, i da Grad Beograd podržava Bir fest kao deo svoje turističke ponude.

"Beograd je prošle godine od turizma zaradio 850 miliona evra, zabeleženo je 2,2 miliona noćenja, u gradu uspešno radi 115 hotela i mi moramo turistima nuditi nove događaje", istakao je Vesić.

Direktor turističke organizacije Beograda Miodrag Popović istakao je da u Beogradu turistička sezona traje cele godine, tako da je pogodan za kratke gradske odmore (City break), u koje se dolazak na Bir fest odlično uklapa.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiće čuveni gitarista sastava "The Smiths" Džoni Mar, Dejan Cukić, Kerber, Yu grupa, Električni orgazam, Ortodoks kelts, Manjifiko, Bilja Krstić, Atomsko sklonište, Bombaj štampa, Van Gog i mnogi drugi.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja