Misteriozni dobrotvor deli novac i pomaže ljudima: U džakovima do 100.000 evra
08.08.2019 Beograd

Misteriozni dobrotvor deli novac i pomaže ljudima: U džakovima do 100.000 evra

Misteriozni dobrotvor deli novac i pomaže ljudima: U džakovima do 100.000 evra Foto: Pixabay
Nepoznata osoba očigledno velikog srca ove godine podelila je nekoliko džakova sa novcem u ukupnom iznosu od 200.000 evra u nemačkom gradu Braunšvajgu.

Džakovi u kojima je bio novac u iznosu od 20.000 do 100.000 evra dostavljeni su lokalnom listu "Braunšvajger cajtung" sa instrukcijama kojoj lokalnoj humanitarnoj organizaciji treba da budu predati, prenela je agencija DPA.

Tajanstvena osoba je, između ostalog, odlučila da pomogne u popravci crkava i podrži biro koji pomaže žrtvama kriminala. Džakovi sa novcem pojavljuju se povremeno u ovom regionu na severu zemlje od 2011. godine, a samo ove godine podeljeno je oko 200.000 evra.

Identitet dobrotvora je i dalje tajna.

"Jednostavno ne znamo i ne želimo da ugrozimo ovo dobro delo", rekao je novinar lokalnog lista David Mahe.

Glavni i odgovorni urednik izjavio je da je misteriozna osoba u poslednje vreme nekoliko puta stupala u kontakt s listom kako bi poklonila novac.

                                                                                                              Foto: Pixabay

Poslednja donacija od 100.000 evra ostavljena je juče za dom za zbrinjavanje teško obolelih lica. Ova ustanova ima 12 kreveta za terminalno i teško bolesne ljude, a svake godine brine o dvadesetak pacijenata.

Direktorka ovog doma Petra Gotsand rekla je da su svi u upravi oduševljeni i da je ovo najveća pojedinačna donacija koju je ustanova ikada primila. Od 2011. do 2013. godine oko 250.000 evra anonimno je dato vrtićima, narodnim kuhinjama i društvenim projektima u ovom regionu.

autor: AP izvor: B92
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side