12.12.2017 Beograd

Masnoće koje bi trebalo jesti češće

Masnoće koje bi trebalo jesti češće Foto: pixabay
Iako su bogate masnoćama, ove namirnice trebalo bi konzumirati češće.

 

 Slanina

Visokokvalitetna slanina koja je dobijena od organski uzgojenog mesa puna je kolina, koji se pokazao kao saveznik u borbi protiv Alćajmerove bolesti i nekih drugih hroničnih mentalnih bolesti. Uz to je dobar izvor različitih vitamina B kompleksa, kao i cinka. Ovi nutrijenti pomažu u proizvodnji serotonina koji smanjuje teskobu, kaže nutricionistkinja Ali Miller.

Maslac

Nutricionistički gledano, maslac je mnogo zdraviji izvor masnoće nego što ljudi misle, a posebno ako dolazi od organskog mleka. Ovakve mlečne masnoće sadrže veću koncentraciju vitamina K2 koji pomaže telu da iskoristi kalcijum na pravilan način.

Avokado

Avokado je hrana bogata oleinskom kiselinom i vlaknima koja uravnotežuju hormone u organizmu i pojačavaju probavu. Takođe se smatra odličnom hranom za oporavak nakon vežbanja jer sadrži kalijum. Avokado je pun i belančevina.

Žumance

Preskočite omlet od belanaca i "prigrlite" žumance. Ovo je još jedna zanemarena, a masnoćama bogata hrana koja je neverovatni izvor vitamina A, B i selena.

Tamna čokolada

Istraživanja su pokazala da neke vrste čokolade mogu zaštititi srce. Potrebno je uneti 200 miligrama flavonoida da bi se poboljšala cirkulacija i unapredilo zdravlje srca, piše Punkufer.

autor: JU izvor: N1
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.12.2017, 20:04h Zzz

    @Ivana Molim bez promovisanja veganstva.Hvala!

  • 12.12.2017, 11:31h Ivana (2)

    Propaganda industrije mesa, mleka i jaja! Meso je ekstremno kancerogeno, mleko i mlečni proizvodi izazivaju rak dojke, dijabetes i osteoporozu, a jaja urnišu krvne sudove holesterolom. Sem toga, sve to nastaje na svirep način mučenjem i ubijanjem životinja. youtube.com/embed/t0FRfwF9G5A?start=2

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side