Marina Abramović pozvala mlade umetnike i studente na Master klas u Beogradu
29.07.2019 Beograd

Marina Abramović pozvala mlade umetnike i studente na Master klas u Beogradu

Marina Abramović pozvala mlade umetnike i studente na Master klas u Beogradu Foto: NewMediaTeam
Jedna od najvećih umetnica današnjice Marina Abramović uputila je danas poziv mladim umetnicima i zainteresovanim studentima iz Srbije za učešće na "master klasu" koji će se održati u okviru njene retrospektivne izložbe "Čistač" u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, odabrani učesnici će u programu koji traje tri dana, od 24. do 26. septembra, provesti vreme u umetničkom radu, istraživanju, učenju i upoznavanju sveta umetničkog performansa.

Zainteresovani treba da se prijave do 25. avgusta 2019. godine na e-mail adresu masterclass@msub.org.rs, nakon čega će Marina Abramović odabrati najviše 20 učesnika, po završetku trodnenvnog programa polaznici će dobiti sertifikate o učestvovanju.

Kandidati u prijavi treba da dostave kratku biografiju i predstave tri rada - performansa sa opisom.

Potrebno je i priložiti video i foto materijale prijavljenih radova, a sami radovi mogu biti već izvedeni ili specijalno osmišljeni za tu priliku.

Velika retrospektivna izložba "Čistač" svečano se otvara 21. septembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu i traje do 20. januara 2020. godine.

Izložba hronološki prati sve faze kompleksne pedesetogodišnje karijere Marine Abramović, od njenih ranih slikarskih i konceptualnih radova, preko solo performansa i zajedničkog rada sa Ulajem, do kultnih radova iz samostalne karijere Abramovićeve.

Kroz ovu retrospektivu, publika će moći da pogleda više od 120 radova.

Izložbu "Čistač" organizuje Muzej savremene umetnosti u Beogradu, uz podršku Vlade Srbije, dok je producent Moderni muzej (Stokholm), u saradnji sa Luizijana muzejom moderne umetnosti (Humlebek) i Bundeskunsthale (Bon).

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side