24.09.2016 Finska

Majka osmislila samouspavljajući madrac za bebe

Majka osmislila samouspavljajući madrac za bebe Foto: pixabay
Majka iz Finske osmislila je madrac za bebe koji se sam njiše, uljuljkujući bebu u san bez pomoći roditelja, piše Independent.

Hanna Sišala iz Helsinkija ideju je dobila nakon što se mučila pri uspavljivanju svoje ćerke Soline, što je muka koju poznaju svi novopečeni roditelji.

"Loše smo spavali, naša beba je plakala satima svaku noć", rekla je Sišala i dodala da su pokušavali mnoge stvari, ali da ništa nije pomoglo.

Tako je odlučila sama naći rešenje. Familings madrac za bebe dizajniran je tako da zrak prolazi kroz njega, što ga čini sigurnijim od običnih madraca, jer se smanjuje rizik od gušenja bebe. Ovaj madrac bebe u san šalje njihanjem gore-dolje, a već je dobio pozitivne komentare širom svijeta.

Sišala kaže da je ovaj proizvod veoma tražen i da već ima ponude od kompanija od Afrike do Južne Amerike, s obzirom na to da je problem uspavljivanja beba zajednički roditeljima na svim delovima planete.

Nakon dizajniranja, Sišala je imala priliku isprobati madrac na svom sinu Elmeru, rođenom prošle godine.

"Pre madraca spavao je samo po 10 minuta. Budio bi se umoran i plačući i svi smo bili pod stresom", kaže ona i dodaje da nakon što su počeli da koriste ovaj madrac, njegov san traje 45 minuta, a počeo je da se budi sa osmehom.

Sišala kaže da joj je sigurnost beba bila prva na umu tokom dizajniranja proizvoda, a nada se da će pomoći, kako bebama, tako i roditeljima širom sveta da dobiju više sna.

autor: JU izvor: Buka
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side