14.03.2012 London

Magično ogledalo proba odeću umesto vas

Magično ogledalo proba odeću umesto vas
Volite da kupujete ali vas je uvek mrzelo da isprobavate odeću? Sada postoji rešenje – magično ogledalo koje isprobava odevne predmete umesto vas.

Virtuelna svlačionica dozvoljava kupcima da probaju odeću bez realnog oblačenja - uz pomoć 58-inčnih plazma ekrana i kamera.

Novi uređaj, prvi put će biti instaliran u jednom šoping molu u Mančesteru a menadžeri se nadaju da će on ublažiti stres kupaca pri kupovini ali i podstaći one koji više vole da kupuju “online” da ipak malo prošetaju po radnjama.

Ovaj uređaj će im takođe omogućiti i da isprobavaju odeću različitih brendova.

Koristeći 3D tehnologiju, ogledalo stavlja haljine, suknje i majice na realan odraz kupca. Kupac se snima kamerom postavljenom na vrhu ekrana.

Senzori pokreta i tehnologija slična onoj koja se koristi kod igranja konzole xBox koriste se i kod magičnog ogledala kako bi se izračunala odgovarajuća veličinu i udaljenost od kamere.

Marketing menadžer Keli Silva Fernandes (26) nakon isprobavanja odeće isped magičnog ogledala kaže: "To je odličan način da uštedite vreme i omogućava vam da vidite kako vam stoji veći broj odevnih predmeta za kratko vreme,. Baš je zabavno!”

Adam Vahed, generalni direktor kompanije koja je razvila ovu novu tehnologiju Apač Solušns kaže da su uzeli jedan plazma televizor i montirali kameru na vrhu. "Tehnologija odlično radi sa softverom za žensku odeću pa smo sada u razvoju softvera za muška odela i odeću za decu."
 

autor: AM izvor: TheTelegraph/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side