Lane moje ušla u istoriju (VIDEO)
01.01.2012 Brisel

VideoLane moje ušla u istoriju (VIDEO)

Lane moje ušla u istoriju (VIDEO)
Pesma 'Lane moje', sa kojom je Željko Joksimović učestovavo 2004. godine na Pesmi Evrovizije i osvojio drugo mesto u Istanbulu, proglašena je za najuspešniju u istoriji Evrovizije glasovima fanova širom Evrope.

Na listi na kojoj se našlo 250 najboljih pesama svih vremena sa ovog muzičkog takmičenja, kompozicija "Lane moje" je ubedljivo pobedila prema oceni Fan kluba Belgije (OGAE), koji već godinama organizuje takmičenje poslednjeg dana u godini, zajedno sa još sedam OGAE organizacija Starog kontinenta.

Takmičenje pod nazivom "Evrovizijskih TOP 250 za 2011" koje je tokom 31. decembra 2011. direktno prenosio ESC radio, proglasilo je pesmu „Lane moje" Željka Joksimovića za najbolju svih vremena tačno u ponoć .

 

U glasanju u organizaciji jednog od najuticajnijih i najstarijih OGAE organizacija u Evropi, OGAE Belgije, učestvovalo je više od 3000 fanova iz sedam različitih nacionalnih organizacija. Takmičenje je sprovedeno zajedno sa klubom „12 poena" koji je jedan od organizatora brojnih susreta poštovalaca Evrovizije.

Joksimović je nedavno, u oktobru 2011. godine, proglašen i za najboljeg kompozitora na Evroviziji takođe od strane Fan kluba, ali Španije, i prestižna nagrada mu je uručena u Madridu.

Željko Joksimović će nas predstavljti i na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Azerbejdžanu.

autor: AS izvor: RTS/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side